EN | SV |

Äänimaljarentoutusta ryhmille

Äänimaljarentoutuksella hyvää oloa koko keholle ja mielelle

Äänimaljoilla rentoutus perustuu maljojen aiheuttamaan värähtelyyn. Ihmisestä noin 70% on vettä, ja kuten voimme kuvitella veden pinnan värätelevän esim. kuin heitämme kiven lammen pintaan, aiheuttavat äänimaljan soinnut veden värähtelyä kehossamme. Värähtely syvärentouttaa sekä saattaa myös luoda voimakkaita tunnereaktiota.

Äänimaljakulhojen ja tuulikellojen hempeät äänet vaivuttavat rentouttavaan tilaan. Äänimaljojen soinnut pitävät mielen keskittyneenä hetkeen ja hengitykseen paremmin. Tämän ansiosta äänimaljarentoutuksen avulla on helppoa saavuttaa meditatiivinen tila. Matalat äänet, joita tilaan kantautuu, tuntuu maadoittavalta koko kehossa. Äänien värähtely tuntuu kehossa eritavoin ja jotkut värähtelyt tuntuvat erityisen miellyttäviltä ja  kokonaisuudesta syntyy harmoninen olotila. Osalla ihmisistä äänen värähtelyn aistii erityisenä tunteena jaloissa, toisille kädet ja pää tuntuivat painautuvan erityisen velttona ja vapautuneena alustaan.

Äänimaljarentoutus lieventää mm. stressiä, unettomuutta, ahdistusta sekä kehon jännitystiloja. Mikäli kehossa on kipupisteitä, resonoivat ääniaallot hellästi jännittyneen lihaksen ympärillä ja näin lihas rentoutuu pikkuhiljaa.

Äänimaljarentoutuksessa maljojen tuoma värähtely lisää kehon hyvää oloa tuottavien välittäjäaineiden erittymistä ja antaa hermostolle ja  lihaksille luvan rentoutumiseen. Rentoutuminen vaikuttaa positiivisesti verenkiertoon ja keskushermostoon. Syvärentoutuneena pulssi, hengitys sekä verenpaine tasaantuvat ja elimistön stressitaso laskee ja syntyy hyvä olo koko kehoon.

Äänimaljojen soinnut luovat aivan erityisen tunnelmn ja auttavat sekä kehoa että mieltä rentoutumaan. Maljojen ääniaallot vaikuttavat kehoon kokonaisvaltaisesti, esim. aivot voivat niiden avulla rauhoittua ns. theta-aaltoihin, valveillaolon ja unen välimaastoon. Moni kokee äänimaljarentoutuksen palauttavana, eheyttävänä ja ennen kaikkea hyvin rentouttavana. Villa Apollon äänimaljarentoutuksessa istumme mukavasti lepotuoleissa. Kesällä voimme olla ulkosalla meren ääressä, muina vuodenaikoina sisätiloissa kynttilänvalossa ja merinäkymällä.


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland