EN | FI |

Vapun suolainen härkismunkki

Taikina:

6 dl vettä

1 pala hiivaa

2 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

n. 13 dl vehnäjauhoja

Täyte:

Härkis tex mex

Härkis on käyttövalmis härkäpapuvalmiste, joka sisältää runsaasti kasviproteiinia ja kuitua. Sen pääraaka-aine on suomalainen härkäpapu.

Paistamiseen:

1 l rypsiöljyä

Valmistus:

Tee ensin taikina kohoamaan. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja murusta joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita jauhoja taikinaan pikkuhiljaa kokoajan hyvin sekoittaen. Alusta taikina kimmoisaksi. Taikinassa on riittävästi jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista, mutta on silti vielä pehmoista.

Kohota taikina liinan alla noin 30-45 min.

Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ( n. 18 kpl)

Täytä munkki muotoilemalla taikinapallo littanaksi ja lisäämällä keskelle lusikallinen härkistä. Sulje täyte taikinan sisään, nipistele kiinni ja muotoile taikina varovasti pyöreäksi munkiksi. Huolehdi, että taikinaa on riittävästi myös pohjalla härkiksen alla, jottei täyte työnny ulos taikinasta.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa teräskattilassa. Tee kuumuustesti vaikka leipäpalalla. Kun leipä alkaa öljyyn laitettaessa heti poreilla ja ruskistua on öljy riittävän lämmintä.

Varaa paistamiseen lähelle myös kattilankansi, jolla saa nopeasti sammutettua, jos rasva kuumenee liikaa.

Tarvitset lisäksi myös laakean vadin, jolle laittaa valmiit munkit sekä reikäkauhan munkkien kääntämiseen ja pois nostelemiseen.

Paistaminen:

Aseta paistettava munkki varovasti kuumaan öljyyn ja paista ensin 1 puoli ruskeaksi. Sen jälkeen käännä varovasti reikäkauhalla ja paista myös toinen puoli.
Huolehdi, että paistoaika on riittävä, jotta munkki ehtii paistua myös sisältä.

P.S Nämä munkit sopivat hyvin myös vegaaneille

 

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland