EN | SV |

Saaristolaisreseptejä Turunmaan saaristosta

Villa Apollon reseptikätköstä löytyvät käytännössä hyväksi havaitut reseptit ja ruokaohjeet arkeen ja juhlaan.

Sivuilla julkaistaan uusi idea ja vinkki ruoanlaittoon joka kuukausi. Inspiroidu kauden mukaan vaihtuvista teemoista sekä helpota arkeasi toimivilla resepteillä.

Täältä löytyvät modernit, perinteiset ja herkulliset reseptit ruuanlaittoon ja leivontaan. Näillä onnistuu niin vasta-alkaja kuin kokeneempikin keittiöharrastaja.

Villa Apollon reseptikätköistä löytyy ohjeita niin ruokiin, lisukkeisiin, jälkiruokiin sekä juomiin. Monet resepteistä on muokattu myös keliaakikoille sopiviksi.

 


Maukas punajuuriohratto

Punajuuresta syntyy ravitsevaa, maukasta ja ihanan värikästä ruokaa syksyn pimeisiin ja viileneviin iltoihin. Punajuuri on juuri nyt trendikästä voimaruokaa.

Säilötyt herkkutatit mausteisessa oliiviöljyssä

Lasipurkkeihin säilötyt herkkutatit maustetaan tuoreella rosmariinilla sekä valkosipulilla. Oliiviöljyssä maustuneet herkkutatit sopivat mainiosti risottoihin sekä pastan kaveriksi.

Tyrni-omena marenkipiirakka

Tyrnin ihana raikkaus ja omenan pehmeä lempeys tuovat tähän kahvipöydän herkkuun mahtavan makuparin. Piirakassa yhdistyvät rapea pohja, mehevä täyte sekä marengin suloinen pehmeys.

Kauranekku leivokset

Kauranekku leivoksissa yhdistyy rapeus, pehmeys ja marjojen suloinen kirpeys. Voit kätevästi muuntaa tarjoilut joko yksilöleivokseksi tai suuremman porukan kesäiseksi kakuksi.

Marinoitu raastesalaatti uuden sadon kaalista

Mehevä ja raikas kesän salaatti valmistuu kätevästi uuden sadon kaalista. Marinoitua raastesalaattia on helppo yhdistää moniin aterioihin aina Juhannuspöydästä hampurilaisannoksiin.

Nokkosletut muurinpohjapannulla

Kesällä on mukavaa viettää aikaa myös ulkona kokaten. Näissä letuissa lisämakua antavat tuoreet pilkotut nokkoset. Täytä letut mielesi mukaan sekä suolaisilla että makeilla täytteillä.

Vapun suolainen härkismunkki

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluu tietenkin munkit. Mitä jos kokeilisit tällä kertaa suolaista munkkia, jossa täytteenä trendikästä Härkistä

Vegaanininen avokadokakku

Keväisen vihreä ja ihanan raikas vegaaninen avokadokakku valmistuu ilman uunia. Se on helppo valmistaa myös gluteenittomaksi.

Suussasulavat sulhaspiirakat

Sulhaspiirakat ovat perinteisiä kahvipöydän vierasvaroja, joita tarjottiin kyläilemään tuleville sulhasille. Tämän reseptin olen perinyt karjalaiselta isoäidiltäni.

Laskiaissämpylät

Makoisat ja näyttävät laskiaissämpylät valmistat samalla periaatteella kuin laskiaispullat. Nämä ruokaisat sämpylät täytetään vuohenjuustolla ja punajuuritäytteellä.

Tonttupuuro

Jouluaattoon kuuluu tonttupuuro manteleineen. Tänä päivänä puuron voi valmistaa myös maidottomaksi käyttämällä maidon asemasta soijamaitoa tai riisimaitoa.

Herkullinen sienisalaatti

Tämä sienisalaatti on ollut Villa Apollon joulupöydän suosikki ja moni asiakas on pyytänyt tätä reseptiä, joten olkaapa hyvät!

Helppo lanttulaatikko soseesta

Lanttulaatikko syntyy vaivattomasti kaupan valmiista lanttusoseesta. Lisäät joukkoon vain kerman, korppujauhot ja mausteet.

Konjakkipikkuleivät

Suussa sulavat konjakkipikkuleivät valmistuvat kaulittavasta taikinasta. Voit ottaa muotilla erilaisia kuvioita aina aikakauden ja teeman mukaisesti.

Villa Apollon saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu saa värinsä ja makunsa maltaista sekä siirapista. Se sopii tarjottavaksi niin kalakeiton kanssa kuin saaristolaispöytäänkin.

Helpot isoäidin suklaapallot

Isoäidin suklaapallot on helppo valmistaa eikä valmistuksessa tarvita uuniakaan. Päälle voit valita joko kookosta tai strösseleitä.

Rapea hamppurouhe näkkileipä

Maukkaat ja rapeat näkkileivät saavat päällensä makua kotimaisesta hampunsiemen rouheesta. Kotimainen hampunsiemen rouhe on oiva proteiinin ja kuidun lähde.

Tervalla maustettu kotisinappi

Itse valmistettu sinappi kuuluu monen jouluun ja tässä resepti maukkaalle tervalla maustetulle kotisinapille. Sinapin valmistaminen on helppoa ja nopeaa.

Herkulliset kanelitryffelit

Käsintehdyt artisaanitryffelit sopivat vaativampaankin makuun. Tässä reseptissä tryffelit on pyöritetty kanelissa ja maistuvat siten jouluisilta.

Joulun raikas jälkiruoka- Glögikiisseli

Joulunajan jälkiruoka saa mielellään olla kevyttä. Lämmin glögikiiseli kermalla, mascarbonella tai vaniljajäätelöllä on helppo ja maistuva päätös aterialle.

Munaton ja maidoton maustekakku

Tämä maustekakku sopii niillekin, jotka eivät voi käyttää ruokavaliossaan muna- ja maitotuotteita.

Luciapullat eli lussekatter

Lucia-pullat eli lussekatter kuuluvat Lucian päivään. Lucia-pullat saavat sahramista keltaisen värin, joka symboloi Lucian tuomaa valoa pimeyden keskelle.

Suolaiset joulutortut

Perinteiset joulutortut muuntuvat helposti myös kahvipöydän suolaiseksi tarjoiluksi. Päälle voit valita omien mieltymysten mukaisesti suolaisia täytteitä.

Piparipannacotta ilman liivatetta

Joulun ihana piparkakkupannacotta syntyy helposti ja sen voi mainiosti valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Mausteinen omenaglögi

Itsevalmistettu omenaglögi maistuu joulun mausteille. Itämaisen mausteet antavat hienon säväyksen glögille.

Glögimarinoitu englantilainen hedelmäkakku

Joulun perinteisessä hedelmäkakussa kuivatut hedelmät saavat lisämakua, kun niitä liotetaan alkoholin asemasta jouluisessa glögissä

Joulupullat maistuvalla piparkakkukukalla

Näyttävä kahvipöydän tarjoilu syntyy, kun perinteinen pullataikina saa makua päälle laitettavasta piparkakkutaikinan jouluisista kuvioista

Vanhan ajan piparkakut

Perinteisen piparkakkutaikinan tekeminen on helppoa ja maku palkitsee leipojan. Kunhan vain muistaa tehdä taikinan jo edellisenä iltana.

Suomalaiset cocktailpalat eli sapakset

Sapaksien valmistuksessa vain mielikuvitus on rajana. Tahnat voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan.

Paahdetut maustetut pähkinät ja mantelit

Paahdetut maustetut pähkinät ja mantelit sopivat joulun pikku naposteltavaksi. Voit myös laittaa tarjolle juustojen ja hedelmien kera.

Joulutorttujen monet muodot

Tekisinkö tähtiä, hyrriä, enkeleitä, kukkia vai mitä niitä muotoja olikaan. Joulutortun täytevaihtoehtoja on monia ja tämän vuoden uutuutena on vihreä kuula makeinen

Gluteenittomat piparkakkumuffinssit

Ihanan mehevät ja näyttävät piparkakkumuffinssit valmistuvat helposti gluteenittomiksi kun käytät gluteenitonta jauhoseosta

Lohicoulibiac

Alunperin venäläinen ruoka sopii mainiosti illanistujaisten hiukopalaksi. Se on täyttävä ja juhlava tarjottava vaikka pikkujouluvieraille.

Suussasulavat lumipikkuleivät

Joulunaikaan on mukava leipoa helppoja ja maistuvia pikkuleipiä. Lumipikkuleivät tuovat talven tuntua myös tänne etelään.

Nopeasti valmistuva maukas kurpitsakeitto

Syksyn sato on nyt monipuolisimmillaan. Kurpitsaa löytyy useita eri lajikkeita ja niistä voi valmistaa sekä makeita että suolaisia tarjoiluja

Paahteinen uuniomenahillo

Puutarhan puut ovat täynnänsä ihania punaposkisia omenoita, joista valmistuu makoisa omenahillo, mikä saa lisämakua uunissa paahtamisesta.

Kanttarelli-tryffelipiirakka

Mehevä kanttarelli-tryffelipiirakka sopii mainiosti vaikka loppukesän illanistujaisiin. Saappaat jalkaan, kori käteen ja suunta kohti lähimetsään keräämään kori täyteen herkkuja.

Härkäpapu kaalikääryleet

Uuden sadon keräkaalista valmistuvat maukkaat ja mehukkaat kaalikääryleet. Täytteenä on kotimaista härkäpapua. Härkäpapu sisältää paljon proteiinia.

Herkullinen kinuski-mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu suomalaisiin kesäherkkuihin. Tässä reseptissä mustikka ja kinuski luovat upean makukokonaisuuden.

Kesän mansikkareseptit

Metsämansikkasalaatti on kesän raikas resepti, joka sopii hyvin esimerkiksi lounasruoaksi. Täytetyt croissantit syntyy nopeasti vaikka kesän yllätysvieraille upeaksi tarjoiluksi.

Kesäinen ketsuppi raparperista

Alkukesän kirpeät raparperit antavat mukavan säväyksen ketsuppiin. Tämä makoisa kastike sopii nautittavaksi niin lihan, makkaran kuin kasviksienkin kanssa.

Inkivääri-vappusima – resepti Nº2

Vappuun kuuluu olennaisena osana sima. Tämä juoma on helppo valmistaa, kunhan vain muistaa laittaa sen käymään ajoissa.

Pääsiäisen kahvipöytään – persikkapiirakka

Pääsiäisen aikaan kuuluu persikasta ja rahkasta valmistettu piiras, johon lisämakua ja raikkautta antavat sekä sitruunamehu että sitruunan raastettu kuori.

Maukkaat haukipihvit

Haukipihvien salaisuus on kuohkea pehmeä rakenne ilman kananmunaa. Jauhetun kalan lisäksi pihveihin tulee kesäkurpitsaa ja mausteita.

Syksyinen puolukkapiirakka

Syksyinen puolukkapiirakka saa täytteeksi suoraan metsästä poimittuja tuoreita puolukoita sekä rapeaa kaura-sokeri kuorrutetta

Perinteiset karjalanpiirakat riisitäytteellä

Perinteiset karjalanpiirakat leivotaan ruiskuoreen ja täytteeksi tulee hyvin haudutettua riisipuuroa. Karjalanpiirakat maistuvat parhaimmilta munavoin kanssa

Maistuvat blinien täytteet

Blinien täytteet valmistetaan saariston monipuolisista kalaherkuista. Täytteenä erilaisten kalojen mädit ja kalatahnat sopivat mainiosti blineille.

Maukkaat blinit tattarijauhoista

Kevään mätiaikaan kuuluu olennaisena osana blinien paisto. Blineissä jauhoina käytetään makoisaa tattarijauhoa. Blinien täytteeksi sopivat erilaiset kalaherkut.

Maukas tervasilakka

Terva-aromipohjaisessa marinadissa maustunut silakkafile maistuu peri suomalaiselta. Tässä reseptissä maku tulee aidoista tervepastilleista.

Saariston tyrnisilakka

Saariston omalla marjalla tyrnillä marinoitu silakka on mukavan kirpeä ja tuo kalaa hienon vivahduksen. Tyrnisilakka sopii nautittavaksi perunan kanssa.

Munavoi

Munavoi on helppo valmistaa ja se tuo tarjoiluun ruokaisuutta. Munavoi sopii mainiosti erilaisten piirakoiden päälle tai sitä voi sekoittaa myös salaattiin.

Haudutetut uunipunajuuret

Haudutetut uunipunajuuret ovat helppo valmistaa. Ne sopii tarjottavaksi sekä lämpinä suoraan uunista tai kylmänä esim. salaatissa.

Laktoosittomat laskiaispullat

Mehevät laskiaispullat voit täyttää mantelimassalla tai hillolla oman makusi mukaan. Laskiaispullan voi nauttia myös lämpimän maidon kera syvältä lautaselta

Runebergintortut ilman mantelia

Nämä herkulliset Runebergintortut onnistuvat ilman mantelia ja ne on helppo muuttaa myös gluteenittomiksi. Runebergintortut maistuvat herkullisilta kun kostutat niitä rommi-vesi seoksella tai vaihtoehtoisesti omenamehulla. Voit myös nauttia Runebergintortut ilman kostuketta rapeina.

Maukas karhunvatukka Britakakku

Villa Apollon ihana Britakakku on täytetty kermarahkalla ja oman puutarhan vadelmilla. Teet helposti myös gluteenittomaksi.

Mehevä raparperipiirakka

Tämä raparperipiirakka resepti kuuluu mielestäni parhaimpiin ohjeisiin. Tässä raparperipiirakassa yhdistyvät raparperin suloinen hapokkuus, täytteen ihana mehevyys ja pinnan mukava rapeus.

Herkullinen suklaakakku – Villa Apollon kuukauden resepti Nº1

Tämä herkullinen suklaakakku jää keskeltä hieman löysäksi. Kakkuun tulee vain hieman jauhoja ja nekin voi korvat gluteenittomilla jauhoilla


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland