EN | SV |

Saaristolaisreseptejä Turunmaan saaristosta

Villa Apollon reseptikätköstä löytyvät käytännössä hyväksi havaitut reseptit ja ruokaohjeet arkeen ja juhlaan.

Sivuilla julkaistaan uusi idea ja vinkki ruoanlaittoon joka kuukausi. Inspiroidu kauden mukaan vaihtuvista teemoista sekä helpota arkeasi toimivilla resepteillä.

Täältä löytyvät modernit, perinteiset ja herkulliset reseptit ruuanlaittoon ja leivontaan. Näillä onnistuu niin vasta-alkaja kuin kokeneempikin keittiöharrastaja.

Villa Apollon reseptikätköistä löytyy ohjeita niin ruokiin, lisukkeisiin, jälkiruokiin sekä juomiin. Monet resepteistä on muokattu myös keliaakikoille sopiviksi.

 


Paahteinen uuniomenahillo

Puutarhan puut ovat täynnänsä ihania punaposkisia omenoita, joista valmistuu makoisa omenahillo, mikä saa lisämakua uunissa paahtamisesta.

Kanttarelli-tryffelipiirakka

Mehevä kanttarelli-tryffelipiirakka sopii mainiosti vaikka loppukesän illanistujaisiin. Saappaat jalkaan, kori käteen ja suunta kohti lähimetsään keräämään kori täyteen herkkuja.

Härkäpapu kaalikääryleet

Uuden sadon keräkaalista valmistuvat maukkaat ja mehukkaat kaalikääryleet. Täytteenä on kotimaista härkäpapua. Härkäpapu sisältää paljon proteiinia.

Herkullinen kinuski-mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu suomalaisiin kesäherkkuihin. Tässä reseptissä mustikka ja kinuski luovat upean makukokonaisuuden.

Kesän mansikkareseptit

Metsämansikkasalaatti on kesän raikas resepti, joka sopii hyvin esimerkiksi lounasruoaksi. Täytetyt croissantit syntyy nopeasti vaikka kesän yllätysvieraille upeaksi tarjoiluksi.

Kesäinen ketsuppi raparperista

Alkukesän kirpeät raparperit antavat mukavan säväyksen ketsuppiin. Tämä makoisa kastike sopii nautittavaksi niin lihan, makkaran kuin kasviksienkin kanssa.

Inkivääri-vappusima – resepti Nº2

Vappuun kuuluu olennaisena osana sima. Tämä juoma on helppo valmistaa, kunhan vain muistaa laittaa sen käymään ajoissa.

Pääsiäisen kahvipöytään – persikkapiirakka

Pääsiäisen aikaan kuuluu persikasta ja rahkasta valmistettu piiras, johon lisämakua ja raikkautta antavat sekä sitruunamehu että sitruunan raastettu kuori.

Maukkaat haukipihvit

Haukipihvien salaisuus on kuohkea pehmeä rakenne ilman kananmunaa. Jauhetun kalan lisäksi pihveihin tulee kesäkurpitsaa ja mausteita.

Syksyinen puolukkapiirakka

Syksyinen puolukkapiirakka saa täytteeksi suoraan metsästä poimittuja tuoreita puolukoita sekä rapeaa kaura-sokeri kuorrutetta

Perinteiset karjalanpiirakat riisitäytteellä

Perinteiset karjalanpiirakat leivotaan ruiskuoreen ja täytteeksi tulee hyvin haudutettua riisipuuroa. Karjalanpiirakat maistuvat parhaimmilta munavoin kanssa

Maistuvat blinien täytteet

Blinien täytteet valmistetaan saariston monipuolisista kalaherkuista. Täytteenä erilaisten kalojen mädit ja kalatahnat sopivat mainiosti blineille.

Maukkaat blinit tattarijauhoista

Kevään mätiaikaan kuuluu olennaisena osana blinien paisto. Blineissä jauhoina käytetään makoisaa tattarijauhoa. Blinien täytteeksi sopivat erilaiset kalaherkut.

Rapea hamppurouhe näkkileipä

Maukkaat ja rapeat näkkileivät saavat päällensä makua kotimaisesta hampunsiemen rouheesta. Kotimainen hampunsiemen rouhe on oiva proteiinin ja kuidun lähde.

Maukas tervasilakka

Terva-aromipohjaisessa marinadissa maustunut silakkafile maistuu peri suomalaiselta. Tässä reseptissä maku tulee aidoista tervepastilleista.

Saariston tyrnisilakka

Saariston omalla marjalla tyrnillä marinoitu silakka on mukavan kirpeä ja tuo kalaa hienon vivahduksen. Tyrnisilakka sopii nautittavaksi perunan kanssa.

Munavoi

Munavoi on helppo valmistaa ja se tuo tarjoiluun ruokaisuutta. Munavoi sopii mainiosti erilaisten piirakoiden päälle tai sitä voi sekoittaa myös salaattiin.

Haudutetut uunipunajuuret

Haudutetut uunipunajuuret ovat helppo valmistaa. Ne sopii tarjottavaksi sekä lämpinä suoraan uunista tai kylmänä esim. salaatissa.

Laktoosittomat laskiaispullat

Mehevät laskiaispullat voit täyttää mantelimassalla tai hillolla oman makusi mukaan. Laskiaispullan voi nauttia myös lämpimän maidon kera syvältä lautaselta

Runebergintortut ilman mantelia

Nämä herkulliset Runebergintortut onnistuvat ilman mantelia ja ne on helppo muuttaa myös gluteenittomiksi. Runebergintortut maistuvat herkullisilta kun kostutat niitä rommi-vesi seoksella tai vaihtoehtoisesti omenamehulla. Voit myös nauttia Runebergintortut ilman kostuketta rapeina.

Konjakkipikkuleivät

Suussa sulavat konjakkipikkuleivät valmistuvat kaulittavasta taikinasta. Voit ottaa muotilla erilaisia kuvioita aina aikakauden ja teeman mukaisesti.

Maukas karhunvatukka Britakakku

Villa Apollon ihana Britakakku on täytetty kermarahkalla ja oman puutarhan vadelmilla. Teet helposti myös gluteenittomaksi.

Mehevä raparperipiirakka

Tämä raparperipiirakka resepti kuuluu mielestäni parhaimpiin ohjeisiin. Tässä raparperipiirakassa yhdistyvät raparperin suloinen hapokkuus, täytteen ihana mehevyys ja pinnan mukava rapeus.

Herkullinen suklaakakku – Villa Apollon kuukauden resepti Nº1

Tämä herkullinen suklaakakku jää keskeltä hieman löysäksi. Kakkuun tulee vain hieman jauhoja ja nekin voi korvat gluteenittomilla jauhoilla


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland