Ruokaisat blinit
Taikina
- 4 dl kermaviiliä
- 25 g hiivaa
- 2 dl tattarijauhoja
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl kuumaa vettä
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
Sekoita kuuma vesi kermaviiliin. Lisää suola, sokeri ja murennettu hiiva. Vatkaa jauhot joukkoon.
Erottele kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuaiset taikinaan.
Anna taikinan nousta välillä sekoittaen noin 4-6 h.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan varovasti nostellen.
Paista blinejä blini- tai pikkulettupannulla kirkastetussa voissa molemmin puolin.
Kirkastettua voita saat kun jätän voin sulamaan hitaasti mietoon lämpöön, jolloin voin hera ja rasva erottuu. Kirkastetussa voissa paistaessa ei käytetä heraa.
Tarjoa blinit erilaisten esim. erilaisten kalaherkkujen kera