EN | SV |

Ruokaisat blinit

Taikina

  • 4 dl kermaviiliä
  • 25 g hiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl kuumaa vettä
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista

Sekoita kuuma vesi kermaviiliin. Lisää suola, sokeri ja murennettu hiiva. Vatkaa jauhot joukkoon.

Erottele kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuaiset taikinaan.

Anna taikinan nousta välillä sekoittaen noin 4-6 h.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan varovasti nostellen.

Paista blinejä blini- tai pikkulettupannulla kirkastetussa voissa molemmin puolin.


Kirkastettua voita saat kun jätän voin sulamaan hitaasti mietoon lämpöön, jolloin voin hera ja rasva erottuu. Kirkastetussa voissa paistaessa ei käytetä heraa.

Tarjoa blinit erilaisten esim. erilaisten kalaherkkujen kera

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland