Gluteenittomat piparkakkumuffinssit
Ainekset:
2 dl siirappia
1 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 tl neilikkaa
200 g voita
2 kananmunaa
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
½ dl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
tippa vettä
tomusokeria
Mittaa kattilaan siirappi, mausteet ja paloiteltu voi. Keitä seosta sekoitellen kunnes voi sulaa ja mausteista irtoaa jouluinen tuoksu.
Ota kattila liedeltä ja jäähdytä seos.
Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen välillä sekoittaen. Sekoita jauhot keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina muffinsivuoksiin ja paista 175 asteessa noin 15-20 min tai kunnes taikina ei irtoa kakkutikkuun.
Jäähdytä leivonnaiset ja tee tällä välin kuorrutus. Laita lasin pohjalle tippa vettä ja lisää tomusokeria pikkuhiljaa kokoajan välillä sekoittaen, kunnes kuorrutteesta muodostuu hieman jähmeä massa, mitä kuitenkin vielä pystyy pursoittamaan. Siirrä seos pursotinpussiin ja leikkaa pussiin saksilla pieni reikä.
Tee koristelu jäähtyneiden muffinsejen päälle.