EN | SV |

Härkäpapu-kaalikääryleet

Ainekset:

  • iso uuden sadon keräkaali
  • 2 dl härkäpapujauhoa
  • 2 dl vettä
  • 2 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • meiramia

Poista kaalin kanta loveamalla veitsellä kova osa pois. Laita kaali kiehumaan isoon kattilaan. Katso, että kaali peittyy kokonaan ja lisää 1 tl suolaa keitinveteen.

Ota purkki ja mittaa 2 dl härkäpapujauhoa turpoamaan 2 dl vettä.

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja pilko sipulit pieneksi.

Kun kaali alkaa pehmetä poista uloimpia lehtiä varovasti ja aseta ne esim. leikkuulaudalle odottamaan täyttämistä.

Valmista täyte: Kuullota sipulit ja porkkanaraaste öljyssä. Lisää veteen imeytynyt härkäpapujauhoseos.  Mausta suolalla, pippurilla ja yrtillä. Tarkista maku. Täyte saa olla runsaasti maustettu.


Kun kaali on vaihtanut väriä tummemmaksi voit nostaa sen pois kattilasta ja jatkaa lehtien irrottamista. Pienet lehdet ja ydin silputaan pieneksi täytteen joukkoon.

Täyttäminen: Ota kaalinlehti eteesi niin, että pyöreä lehtiosuus on poispäin itsestäsi ja lehden reunat nousevat ylöspäin. Laita täytettä ruokalusikalla sopiva määrä suhteessa lehden kokoon.

Käännä ensi lehteä itsesi puolelta täytteen päälle. Käännä sitten reunat molemmilta puolilta keskelle suoriksi ja rullaa loppu kääryleeksi. Asettele kääryleet tikaksi rullaksi uunipellille vieriviereen.

Lorauta kääryleiden päälle siirappia ja laita vuoan pohjalle hieman kaalin keitinvettä.

Paista kääryleet 175 asteissa uunissa noin 1 h. Valele välillä siirappi vesiseoksella.

Tietoa härkäpavusta: Härkäpavulla on erinomainen ravintosisältö. se sisältää paljon proteiinia, folaattia ja monia tärkeitä kivennäisaineita.

 

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Lähetä kuukauden resepti minulle sähköpostitse


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland