EN | SV |

Herkullinen kinuski-mustikkapiirakka

Ainekset

Pohja:

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 2 dl mustikoita
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 dl kinuskikastiketta
  • 2 kananmunaa

Kinuskikastike:

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl fariinisokeria

Aloita keittämällä ensin kinuskikastike.

Laita kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä pienellä lämmöllä, kunnes seos muuttuu jähmeämmäksi kastikkeeksi. Jäähdytä kastike.


Tee tässä välissä piirakkapohja. Sulata voita hieman ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka esim. pyöreä halkaisijaltaan 24 cm. Levitä taikina nuolijan avulla vuoan pohjalle ja reunoille.


Valmista täyte sekoittamalla kermaviili, kinuskikastike, mustikat ja kananmunat.

Kaada täyte piirakkavuokaan pohjan päälle. Paista alalämmöllä 200 asteissa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kauniin ruskea.

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Lähetä kuukauden resepti minulle sähköpostitse


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland