Herkullinen kinuski-mustikkapiirakka
Ainekset
Pohja:
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 2 dl mustikoita
- 2 dl kermaviiliä
- 2 dl kinuskikastiketta
- 2 kananmunaa
Kinuskikastike:
- 2 dl kermaa
- 2 dl fariinisokeria
Aloita keittämällä ensin kinuskikastike.
Laita kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä pienellä lämmöllä, kunnes seos muuttuu jähmeämmäksi kastikkeeksi. Jäähdytä kastike.
Tee tässä välissä piirakkapohja. Sulata voita hieman ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka esim. pyöreä halkaisijaltaan 24 cm. Levitä taikina nuolijan avulla vuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte sekoittamalla kermaviili, kinuskikastike, mustikat ja kananmunat.
Kaada täyte piirakkavuokaan pohjan päälle. Paista alalämmöllä 200 asteissa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kauniin ruskea.