EN | SV |

Inkiväärisima

Valmistusaineet

  • 4 l vettä
  • 3 sitruunanmehu
  • ½ sitruunan kuori
  • 2 cm inkivääriä
  • 400 g tummaa muscovado ruokosokeria
  • ½ tl suolaa
  • herneen kokoinen pala tuore hiivaa

Valmistusohje

Mittaa vesi kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Ota kattila pois liedeltä.

Pese sitruunat ja kuori kuorimaveitsellä puolet sitruunankuoresta. Purista sitruunoista mehut.

Kuori ja pilko inkivääri paloiksi.

Lisää kattilaan sitruunan mehu, sitruunankuori sekä inkiväärin palat.

Lisää sokeri ja suola sekä hiiva pieninä paloina.

Laita kattilan päälle kansi ja anna siman tekeytyä lämpimässä noin 12 tuntia.


  • käytä juomaan luomusitruunoita sekä inkivääriä. Näin säästyt turhilta torjunta-aineilta.
  • Hiivaa ei kannata lisätä simaan liian reippaasti, sillä runsaasta hiivasta saa helposti vatsansa kipeäksi. Hiivaa ei saa laittaa liian kuumaan veteen, sillä silloin se ei lähde käymään.
  • Lisäämällä suolaa simaan saadaan poistettua juomasta veden maku. Suola tuo myös maut paremmin esille.

Siivilöi sima pulloihin, lisää rusinat sekä noin teelusikallinen sokeria pulloa kohden. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 3-4 päivää, tai viileässä noin viikko.

Lähetä kuukauden resepti minulle sähköpostitse


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland