Jouluiset piparipuustit
Ainekset:
- 6 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 100 g voita
- n. 15 dl vehnäjauhoja
Täyte:
- 50 g voita
- 0,5 dl siirappia
- 0,5 dl sokeria
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 1 rkl kardemummaa
Päälle:
- voiteluun kananmunaa
- koristeeksi vesi-tomusokerikuorrutetta
Valmistus:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sulata ja jäähdytä voi tai margariini. Lisää jauhoja pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen vuorotellen voisulan kanssa. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa kulhon reunoita.
Jätä taikina kohoamaan liinan alle
Villa Apollon keittiömestari on tarkoituksella vähentänyt taikinaan lisättävän hiivan määrää. Taikina nousee myös pienemmällä hiivamäärällä, kun malttaa nostattaa taikinaa hieman pidemmän aikaa. Tällöin taikinasta tulee maukkaampi ja vatsaystävällisempi.
Resepti jatkuu alla….