Joulupullat maistuvalla piparkakkukukalla
Ainekset:
7 dl vettä
50 g tuorehiivaa
200 g sulatettua voita
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
15-20 dl vehnäjauhoja
Päälle:
Piparkakkutaikinaa
Voitele kananmunalla
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja mittaa taikinakulhoon. Lisää joukkoon murennettu hiiva ja mausteet. Lisää jokkoon jauhoja 1 dl kerrallaan. Kun taikina vielä suhteellisen löysää, lisää joukkoon sulatettu jäähtynyt voi.
Jatka jauhojen lisäämistä 1 dl kerrallaan kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
Leivo taikinasta pyöreitä tasakokoisia pullia.
Kauli piparkakkutaikinasta hieman tavallista paksumpi levy ja ota muotilla tähtiä ja kukkia.
Paina piparkakkutaikina pullan päälle ja anna pullien kohota.
Voitele pullat lopuksi kananmunalla.
Paista 200 asteessa, kunnes pullat kauniin ruskeita sekä pinnalta että pohjasta.
Reseptipankistamme löydät ohjeen myös piparkakkutaikinalle