EN | SV |

Juures-perunapiirakat

Ainekset muusi:

  • Perunoita
  • Porkkanoita
  • Lanttu
  • Voita
  • Kermaa/maitoa
  • Suolaa

Ainekset pohja:

  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kylmää vettä

Valmistus:

Kuori juurekset ja pilko tasakokoisiksi kuutioksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Ota keitinvesi talteen toiseen astiaan. Soseuta juurekset. Voit lisätä soseeseen nokareen voita ja halutettasi kermaa/maitoa tai keitinvettä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Valmista kuoritaikina mittaamalla kuivat aineet kulhoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Resepti jatkuu alla…

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Resepti jatkuu…

Jaa taikina peukalonpään kokoisiin paloihin. Pyöritä taikina palloksi. Leipomisalustalla tulee olla kokoaikaisesti runsaasti jauhoja, jotta taikina pyörii alustalla eikä tarraudu kiinni. Kauli pulikalla taikinasta pyöreitä  vain muutaman millin paksuisia piirakkapohjia.

Lisää jäähtynyttä juuresmuussia taikinapohjalle pyöreäksi n. ½-1 cm kerrokseksi. Rypytä piirakka peukalo-etusormiotteella pyöreäksi. Paista piirakat 225 asteisessa uunissa, kunnes täytteen pintaan tulee pieniä ruskeita kohtia.

Nauti piirakat voisilmän kera.


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland