EN | SV |

 

Kanttarelli-Kvinoapyörykät

Ainekset:

  • 2 dl Kvinoaa (huuhtele hyvin kuumassa vedessä)
  • 4 dl vettä keittämiseen
  • 1 tl suolaa keitinveteen
  •  
  • 2 dl pilkottuja kantterelleja tai muita sieniä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 sipuli
  • 1 raastettu porkkana
  • loraus öljyä
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  •  
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • öljyä muotoilemiseen
  • (kananmuna)

Mittaa kvinoa astiaan ja huuhtele runsaalla kuumalla vedellä. Tämä huuhtelu poistaa kvinoasta kitkerän suoja-aineen. Kaada huuhdeltu kvinoa kattilaan ja lisää vesi sekä suola. Keitä miedolla lämmöllä kunnes neste haihtunut.

Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja pilko sipulit. Puhdista ja pilko kanttarellit ja laita kuivalle pannulle ja haihduta neste pois sienistä. Lisää pannulle loraus öljyä sekä pilkotut sipulit. Ruskista sieniä ja sipuleita ja lisää mausteet pannulle. Lisää myös raastettu porkkana.

 

Resepti jatkuu alla…

Vietä työhyvinvointipäivä uniikissa Villa Apollossa vain oman porukkasi kesken. Varaamme tilat yksinomaan sinun ryhmällesi. Valittavana useita eri aktiviteetteja, myös ulkona järjestettäviä

Tutustu

Stressinhallintaa

Tutustu

Syyskesän melontaa

Resepti jatkuu…

Yhdistä keitetty kvinoa, sienisekoitus sekä kaurahiutaleet. Sekoita massa tasaiseksi. Mikäli haluat kiinteitä pullia voit lisätä kananmunan massaan. Tämä sitoo pullaa hieman, mutta ei sitä välttämättä tarvitse. Pyörykät ovat vegaanisia ilman kananmunan lisäämistä.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja muotoile öljyllä kostutetuilla sormilla massasta pyöryköitä. Paista 225 asteessa noin 15 min tai kunnes pyörykät saavat päälleen rapean pinnan ja kauniin ruskea värin.

Tarjoa pyörykät tsatzikin ja raikkaan salaatin kera.

Kokeile myös näitä sienireseptejä

lue

Sienisalaatti

lue

Kanttarelli-Tryffelipiirakka

Uusimmat reseptit suoraan sähköpostiisi


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland