Kauranekku leivokset
Ainekset:
- 75 g voita
- 2 rkl siirappia
- 1,5 dl sokeria
- hyppysellinen suolaa
- 2 dl isoja kaurahiutaleita
Päälle:
- 2 dl kuohukermaa
- sokeria oman maun mukaan
- 200 g mascarbonea
- mustikoita, vadelmia, herukoita
Sulata voi. Lisää joukkoon siirappi, sokeri ja suola. Mittaa kaurahiutaleet ja sekoita taikinaan.
Valmistaessasi leivoksia ota teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle. Muista jättää kunnon välit, sillä leivokset leviävät reilusti uunissa. Paista 200 asteessa n. 5 min kunnes kauniin ruskeita. Jäähdyta ilman peltiä leivinpaperin päällä.
Isoja kakkuja saat tästä taikinasta 2 kappaletta. Jaa siis taikina neljään osaan ja laita pellille leivinpaperin päälle keskelle 1/4 osa taikinasta. Voit hieman tasoittaa kauramurusia ympyrän muotoon. Ei haittaa vaikka taikinaan jää koloja, sillä ne menevät umpeen uunissa. Paista kakut 200 asteessa noin 8-10 min, kunnes ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ilman peltiä leivinpaperin päällä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarbone ja sokeri. Vaahtoa ei kannata maustaa liian makeaksi, sillä kauranekusta tulee makeus.
Valmista leivokset juuri ennen nauttimista. Tällöin kokonaisuus säilyy ihanan rapeana.
Laita tarjoiluastian pohjalle kauranekku. Levitä tai pursota päälle kerma-mascarbone vaahtoa ja lisää marjoja. Lisää päälle toinen kauranekku ja koristele vaahdolla sekä marjoilla.
Kun valmistat kauranekun puhtaasta kaurasta sopii se useammalle gluteenittomalle vieraalle.
Vegaanille ja maidottomalle tehdessä korvaa voi sopivaan margariiniin. Valmista vaahto kaurapohjaisista tuotteista.