Alkukesän maukas ketsuppi raparperista
Ainekset
- 6 isoa raparperinvartta
- 6 tomaattia
- 2 keltasipulia
- 4 dl fariinisokeria
- 3 tl suolaa
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 2 dl vettä
Mausteet pussukkaan
- 2 laakerinlehteä
- 2 kanelitankoa
- 8 maustepippuria
Pese raparperin varret sekä pilko reiluiksi viipaleiksi. Pese ja pilko tomaatit lohkoksi. Kuori sipulit ja pilko reiluiksi lohkoiksi. Lisää kattilaan vesi, viinietikka, sokeri, suola sekä pilkotut ainekset.
Laita mausteet kaupan hedelmäosastolla myytävään hedelmäpussiin. Sulje pussi.
Sekoita kattilan ainekset ja keitä, kunnes kasviksista alkaa irrota mehua. Lisää maustepussi joukkoon ja keitä kunnes kaikki kasvikset pehmenneet soseeksi.
Poista maustepussi ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi ketsupiksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.
Näistä aineksista tulee noin 2 litraa valmista ketsuppia kesän grillijuhliin.