EN | SV |

Mehevä laskiaispulla

Ainekset:

  • 6 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 10-15 dl vehnäjauhoja
  • 200 g sulatettua ja jäähdytettyä voita tai maidotonta margariinia

Päälle:

  • voitele kananmunalla /siirappivedellä
  • raesokeria/tomusokeria/mantelimassaa

Täyte:

  • kermavaahtoa / gogreen kaurakermaa
  • hilloa / mantelimassaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon murennettu hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja ja sulatettua voita vuorotellen pienissä erissä välissä kokoajan sekoittaen. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta.

Kohota taikinaa noin puoli tuntia leivinliinan alla.

Leivo taikinasta pyöreitä pullia ja kohota noin puoli tuntia.

Voitele valmiit pullat kananmunalla tai siirappivedellä. Ripottele päälle halutessasi raesokeria.

Paista  200 asteissa uunissa noin 15 min tai kunnes kauniin värisiä sekä pinnalta että pohjasta.


Jäähdytä pullat ja halkaise sahalaitaisella veitsellä sivusuunnassa halki.

Täytä pullat kermavaahdolla ja hillolla tai kermavaahdolla ja mantelimassalla.

Pullat ovat munattomia mikäli voitelet ne siirappi-vesi seoksella

Pullat ovat maidottomia kun korvaat voin maidottomalla margariinilla sekä laitat täytteeksi esim. vatkattua GoGreen kaurakermaa tai muuta vatkautuvaa maidotonta ”maitotuotetta”

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Tilaa kuukauden resepti suoraan sähköpostilaatikkoosi


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland