Mehevä laskiaispulla
Ainekset:
- 6 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 10-15 dl vehnäjauhoja
- 200 g sulatettua ja jäähdytettyä voita tai maidotonta margariinia
Päälle:
- voitele kananmunalla /siirappivedellä
- raesokeria/tomusokeria/mantelimassaa
Täyte:
- kermavaahtoa / gogreen kaurakermaa
- hilloa / mantelimassaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon murennettu hiiva. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja ja sulatettua voita vuorotellen pienissä erissä välissä kokoajan sekoittaen. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta.
Kohota taikinaa noin puoli tuntia leivinliinan alla.
Leivo taikinasta pyöreitä pullia ja kohota noin puoli tuntia.
Voitele valmiit pullat kananmunalla tai siirappivedellä. Ripottele päälle halutessasi raesokeria.
Paista 200 asteissa uunissa noin 15 min tai kunnes kauniin värisiä sekä pinnalta että pohjasta.
Jäähdytä pullat ja halkaise sahalaitaisella veitsellä sivusuunnassa halki.
Täytä pullat kermavaahdolla ja hillolla tai kermavaahdolla ja mantelimassalla.
Pullat ovat munattomia mikäli voitelet ne siirappi-vesi seoksella
Pullat ovat maidottomia kun korvaat voin maidottomalla margariinilla sekä laitat täytteeksi esim. vatkattua GoGreen kaurakermaa tai muuta vatkautuvaa maidotonta ”maitotuotetta”