EN | SV |

Luciapullat eli lussekatter

Ainekset:

  • 5 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 150 g sulatettua voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl sahramia
  • 14 dl vehnäjauhoja

Päälle:

  • Voitele kananmunalla
  • Rusinoita

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja mittaa taikinakulhoon. Lisää joukkoon murennettu hiiva ja mausteet. Lisää jokkoon jauhoja 1 dl kerrallaan. Kun taikina vielä suhteellisen löysää, lisää joukkoon sulatettu jäähtynyt voi. Jatka jauhojen lisäämistä 1 dl kerrallaan kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.


Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja jaa tasakokoisiin paloihin. Leivo taikinapalasta pötkö ja rullaa vastakkaisista suunnista, jotta saat oikean muotoisia pullia. Paina rullien keskella rusinat. Kohota. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi.

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Tutustu myös muuhun tarjontaamme

Tutustu

Saunomista

Tutustu

Tasting


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland