Luciapullat eli lussekatter
Ainekset:
- 5 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 150 g sulatettua voita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl sahramia
- 14 dl vehnäjauhoja
Päälle:
- Voitele kananmunalla
- Rusinoita
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja mittaa taikinakulhoon. Lisää joukkoon murennettu hiiva ja mausteet. Lisää jokkoon jauhoja 1 dl kerrallaan. Kun taikina vielä suhteellisen löysää, lisää joukkoon sulatettu jäähtynyt voi. Jatka jauhojen lisäämistä 1 dl kerrallaan kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa liinan alla noin puoli tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja jaa tasakokoisiin paloihin. Leivo taikinapalasta pötkö ja rullaa vastakkaisista suunnista, jotta saat oikean muotoisia pullia. Paina rullien keskella rusinat. Kohota. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi.