Mämmi creme brulee
Ainekset:
- 2 dl kookoskermaa
- 2 kananmunan keltuaista
- 1/4 dl sokeria
- 1 dl mämmiä
Päälle:
- Ruokokidesokeria
Valmistus:
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Kaada kookoskerma kattilaan ja kiehauta. Ota pois liedeltä.
Erottele kananmunista keltuaiset. Sekoita kookoskerma keltuaisten joukkoon kokoajan hyvin sekoittaen. Lisää mämmi ja sokeri ja sekoita massa tasaiseksi.
Kaada seos uuninkestäviin laakeisiin kulhoihin. Tästä annoksesta tulee 3-4 henkilölle. Mitä laakeampi astia sitä ohuempi on vanukaskerros ja sitä suurempi rapea sokerikerros.
Laita kulhot syvälle uunipellille tai uunivuokaan ja lisää vuokaan kulhojen väliin vettä.
Paista vanukkaat kypsäksi vesihauteessa. Vanukas on valmista, kun massa on hyytynyt, mutta vielä pehmeää. Paistoaika on noin 45 minuuttia.
Jäähdytä valmiit vanukkaat ja paahda sokeripinnoite vasta kun olet tarjoilemassa.
Ripottele ruokokidesokeria vanukkaiden päälle ja paahda pinta kaasupolttimella karamellimaiseksi. Tämän voit tehdävaihtoehtoisesti myös uunissa grillivastuksen alla.