Maukas karhunvatukka Britakakku kesän juhliin
Pohja
- 125g voita
- 1dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 2 keltuaista
- 1½dl jauhoja (gluteeniton jauhoseos)
- 2tl leivinjauhetta
- 1dl maitoa tai soijamaitoa
Päälle
- 1,5 dl sokeria
- 2 valkuaista
Täyte
- 1prk rahkaa
- 2dl kuohukermaa
- ½dl sokeria
- Vadelmia joko pakasteesta tai tuoreena oman maun mukaan
Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista. Sekoita kuivat aineet eri purkissa. Lisää voi-sokerivaahtoon keltuaiset sekä kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi (n.25x30cm). Taikinan määrä tuntuu niukalta, mutta on riittävä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos pohjan päälle aaltoilevan kauniiksi kerrokseksi. Paista pohjaa 175 asteessa n. 20min. eli kunnes marenki on saanut kauniin värin. Jäähdytä pohja. Itse laitan lopuksi alalämmön uuniin, jotta myös pohja saa rusketusta ja sitä on helpompi siirtää lastan avulla tarjoilulautaselle.
Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka joukkoon, lisää marjoja ja mausta sokerilla. Jaa pohja kahteen osaan. Laita puolikkaan pohjan päälle täytettä. Nosta toinen levy päälle ja koristele karhunvatukoilla, tomusokerilla, sitruunamelissan lehdillä ja nauti hyvässä seurassa.