EN | SV |

Maukas punajuuriohratto

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 punajuurta
  • 2 ½ dl ohrahelmiä
  • 8-15 dl vettä
  • suolaa,
  • mustapippuria
  • 200 g Parmesaania raastettuna

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi punajuuret tasakokoisiksi kuutioiksi (1cm x 1 cm). Freesaa sipulit ja punajuuret öljyssä ja lisää ohrahelmet. Lisää vettä pienissä osissa sekä 1 tl suolaa. Kypsennä miedolla lämmöllä lisäten vettä aina, kun neste lähes kokonaan haihtunut. Huolehdi ettei ohratto pala pohjaan.

Ohrahelmi turpoaa kypsyessään ja mistä sitten tiedät, ettei nestettä tarvitse enää lisätä on, kun maistat helmen ja punajuuren kypsyyttä. Keittoaika on noin 45 minuuttia, kun ohrattoa miedolla lämmöllä kypsentää.

Kun helmi on saavuttanut ihanan napakan pehmeytensä, jätä ohratto hieman löysemmäksi ja lisää 2/3 osaa raastetusta parmesaanista sekaan. Maista ohratto ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Ohraton päälle voi ripotella loput parmesaanista.

Ohraton kanssa tarjoiltavaksi sopii mainiosti esim. hieman pannulla paistettu vuohenjuustosiivu.

Lisää rakennetta ja näyttävyyttä saa myös pinnalle ripotelluilla paahdetuilla kurpitsan- ja auringonkukansiemenillä.


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland