EN | SV |

Nokkosletut muurinpohjapannulla

Ainekset:

1 l vettä tai maitoa

2 kananmunaa

1,5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl ohrajauhoja

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

loraus öljyä

Pestyjä ja pilkottuja nokkosia

Paistamiseen:

Voita

Nokkoset on hyvä poimia aamulla, kun vielä yön viileys ja kaste on lehdillä. Poimimisessa apuna on hyvä olla hanskat, kippo ja sakset. Nokkoset kannattaa poimia puhtaalta alueelta ei tien vierastä eikä lantakasan läheisyydestä.

Poimi vain pienet, ehjät ja nuoret lehdet. Laita kippo nokkosenlehden alle ja napsaise lehti saksilla kippoon. Tässä taikinassa käytin noin ½ litraa väljästi kipossa olevia kuivia nokkosenlehtiä.

Huuhtele lehdet ja pilko saksilla pieniksi.

Mittaa neste kulhoon ja riko munat joukkoon. Sekoita munien rakenne rikki. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ripotellen nesteen joukkoon. Sekoita kokoajan vispilällä jottei paakkuja pääse syntymään. Lisää suola, sokeri ja loraus öljyä.Lisää pilkotut nokkosenlehdet.

Anna taikinan turvota noin tunti.

Kuumenna muurinpohjapannu ja laita pannulle alkurasva. Voit käyttää öljyä, juoksevaa margariinia tai voita. Pyyhi paperilla muurinpohjapannun pinta puhtaaksi ja levitä rasva tasaisesti pannulle.

Kuumenna pannu kuumaksi. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää pannulle nokare voita. Ota kauhallinen taikinaa ja tee ympyränmallinen liike kädellä, jotta saat taikinan joka puolelle. Taikina alkaa automaattisesti valua keskelle, mutta muurinpohjalastaa apuna käyttäen on hyvä tasoittaa taikinaa ohuelti joka puolelle. Näin syntyvät ohuet ja pitsiset muurinpohjaletut.

Paista letut molemmin puolin ruskeiksi ja nauti lämpimänä suolaisten ja makeiden täytteiden kanssa.

 

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Makeaa ja suolaista lettujen täytteeksi

Kokeile

Omenahillo

Kokeile

Sienisalaatti

Lähetä kuukauden resepti minulle sähköpostitse


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland