EN | SV |

Nopeat juuresrieskat

Ainekset:

  • 6 dl juuresmuusia
  • 3 dl ohrajauhoja
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 kananmuna

Muusi:

  • 4 perunaa
  • 1 porkkana
  • pala lanttua
  • ripaus suolaa
  • 50 g voita

Tämän reseptin voi valmistaa eilispäivästä ylijääneestä muusista, mutta mikäli sinulla ei ole muusia valmiina jääkaapissa, niin voit toki valmistaa sen myös yksinomaan rieskoja varten.

Kuori juurekset, huuhtele ja pilko lohkoksi kattilaan. Lisää vettä kunnes juurekset peittyvät ja lisää ripaus suolaa. Keitä pehmeiksi ja kaada keitinvettä talteen. Soseuta juurekset ja lisää voi. Lisää tarvittaessa keitinvettä, jotta juuressose sopivat paksua.


Sekoita juuressoseen joukkoon ohrajauhot, suola ja kananmunat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ota lusikalla nokare taikinasta ja litistä jauhotetuilla käsillä uunipellin päälle (jossa leivinpaperi) pyöreä litteä rieska. Ohjeesta tulee noin 10 kpl rieskoja. Pistele rieskat haarukalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kauniin ruskeita.

Nauti lämpiminä voin kera. Rieskat sopivat mainiosti esim kurpitsakeiton oheen.

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland