Pääsiäisen persikkapiirakka
Taikina:
- 75 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 luomu sitruunan raastettu kuori
- 2 tl leivinjauhetta
Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja raasta kuori. Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunan kuori sekä leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
- 250 g rahkaa
- ½ dl kuohukermaa
- 1 sitruunan mehu
- 1 kananmunaa
- ½ dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- säilykepersikoita
Asettele pohjan päälle n. 8 säilykepersikan puolikasta. Sekoita kulhossa rahka, kuohukerma, sitruunan mehu, kananmunat, sokerit sekä perunajauho hyvin yhteen. Kaada rahkaseos vuokaan persikoiden päälle.
Paista kakkua uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä 10 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten tarjoiluvadille.