Mehevä raparperipiirakka
Valmistusaineet
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 125 g voisulaa
pohjataikina:
- noin 2/3 muruseoksesta
- 1 dl piimää
- 1 kananmuna
täyte:
- 0.5 l raparperipaloja
- 250 g rahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmunaa
pinnalle:
- noin 1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan piimä ja kananmuna. Levitä taikina voideltuun uunivuokaan
Asettele pohjataikinan päälle pestyt ja pilkotut raparperinpalat.
Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele muruseos pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Lopussa voit laittaa hetkeksi uunin alalämmölle, jotta pohja ehtii ruskettua mukavasti.
Kun käytät alkukesän uusia raparperinvarsia riittää varsien huuhtelu ja pilkkominen.