EN | SV |

Mehevä raparperipiirakka

Valmistusaineet

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 125 g voisulaa

pohjataikina:

  • noin 2/3 muruseoksesta
  • 1 dl piimää
  • 1 kananmuna

täyte:

  • 0.5 l raparperipaloja
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmunaa

pinnalle:

  • noin 1/3 muruseoksesta

 

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan piimä ja kananmuna. Levitä taikina voideltuun uunivuokaan

Asettele pohjataikinan päälle pestyt ja pilkotut raparperinpalat.

Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele muruseos pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Lopussa voit laittaa hetkeksi uunin alalämmölle, jotta pohja ehtii ruskettua mukavasti.

Kun käytät alkukesän uusia raparperinvarsia riittää varsien huuhtelu ja pilkkominen.

 

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland