EN | SV |

Pehmeä omena-tyrni vispipuuro

Ainekset:

  • 6 dl vettä
  • 3 omenaa
  • 2 dl tyrniä
  • 3/4 dl mannaryynejä
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria

Valmistus:

Kuori omenat ja pilko lohkoksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää tyrnit ja omenanpalat. Keitä pehmeiksi.

Kaada neste lävikköön niin, että neste valuu toiseen kattilaan. Puserra omenoista ja tyrneistä lävikön avulla soseet kattilaan.

Lisää sokeri. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Lisää mannaryynit kiehuvaan sose-neste seokseen kokoajan vispilällä vispaten. Anna seoksen sakeutua ja poreilla miedolla lämmöllä muutaman minuutin

Resepti jatkuu alla…

Ihanat syksyn aktiviteetit kokouspäivien oheen Villa Apollosta

Tutustu

Karjalanpiirakkakurssi

Tutustu

Juusto ja viinimaistelut

resepti jatkuu…

Jäähdytä puuro. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Tarkista maku

Vinkki: Mannaryynien asemasta voit käyttää myös spelttimannaa. Kun teet puuron käyttäen karkeaa riisijauhoa saat puurosta gluteenittoman.

Mikäli haluat puurosta kuitupitoisemman voit jättää tyrnin siemenet ja kuoret puuroon ja käyttää kotimaiset omenat kuorineen.

Kiitos haluan reseptikirjeen


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland