EN | SV |

Pinaatti-kotijuusto leipäset

Taikina:

  • 4 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • ½ dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää seokseen öljy ja suola. Aloita vehnäjauhojen lisääminen pikku hiljaa kokoajan hyvin sekoittaen. Alusta taikina tasaiseksi ja kohota.

Täyte:

  • 1 sipuli
  • nokare voita
  • 150 g pinaattia (pakaste)
  • 250 g kotijuustoa
  • suolaa, mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli ja kuullota pannulla voin kanssa. Lisää pinaatti ja kiehauta. Ota pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon murennettu kotijuusto. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.


Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja jaa 12 yhtä isoon palaseen. Pyöritä paloista sämpylöitä ja laita uunipannulle leivinpaperin päälle ja kohota.


Paina jauhotetulla lasin pohjalla kuoppa kohonneiden sämpylöiden keskelle ja laita kuoppaan täytettä noin yksi ruokalusikallinen.

Paista leipäset 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes päältä ja pohjasta kauniin ruskeita.


Pese ja pilko pikkutomaatit kahtia ja pilko myös mini mozzarellat kahteen osaan.

Koristele leipäset tomaatti- ja mozzaressamunilla.


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland