Raparperipulla mascarbonesydämellä
Hilloke:
- 1 litra pilkottua raparperiä
- 2 dl fariinisokeria
- 0,5 dl vettä
Taikina:
- 6 dl vettä
- 1 pala hiivaa
- 2 rkl kardemummaa
- 2 dl sokeria
- 150 g sulatettua voita
- 1 tl suolaa
- n. 12 dl vehnäjauhoja
Päälle:
- Mascarbonea
- voitele kananmunalla
- raesokeria
Valmista ensin hilloke. Pese ja pilko raparperinvarret pieniksi viipaleiksi. Laita kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Aloita keittäminen miedolla lämmöllä. Raparperin pehmetessä se alkaa luovuttaa nestettä, siksi vesimäärä keittämisen alussa varsin niukka. Keitä hilloketta kunnes raparperin pehmenneet ja hilloke saostunut. Tarkista makeus. Jäähdytä seos.
Valmista pullataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sulata voi ja jäähdytä. Lisää jauhoja ja voita vuorotellen taikinaan pikkuhiljaa lisäten. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta, mutta on edelleen mukavan pehmoista. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä leivinliinan alla noin ½ tuntia.
Leivo taikinasta tasakokoisia pyöreitä pullia ja kohota. Paina jauhotetut juomalasin pohjalla pullan keskelle kuoppa. Ota lusikallinen mascarbonejuustoa ja laita kuopan keskelle. Lisää sivuille raparperihilloketta. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi.