Runebergin pikkuleivät
Aineet:
- 125 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1,5 dl korppujauhoja ( voit myös käyttää gluteenittomia)
- 0,5 dl vehnäjauhoja ( tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)
- 1 rkl rommia ( tai halutessa vaikka omenamehua)
- 1 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
- Tippa vettä
- Tomusokeria
- Vadelmahilloa/ vadelmamarmeladia
Sekoita pehmeään voihin tai margariiniin sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita. Mittaa joukkoon jauhot ja rommi sekä sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Nostele kahdella lusikalla leivinpaperin päälle tasakokoisia nokareita tai laita koko taikina pursotinpussiin ja pursota sillä tasakokoisia pyöreitä pikkuleipiä.
Paista 175 asteessa noin 8-12 min tai kunnes reunoilta hieman ruskeita.
Resepti jatkuu alla…