EN | SV |

Runebergin pikkuleivät

Aineet:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl korppujauhoja ( voit myös käyttää gluteenittomia)
  • 0,5 dl vehnäjauhoja ( tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta)
  • 1 rkl rommia ( tai halutessa vaikka omenamehua)
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:

  • Tippa vettä
  • Tomusokeria
  • Vadelmahilloa/ vadelmamarmeladia

Sekoita pehmeään voihin tai margariiniin sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita. Mittaa joukkoon jauhot ja rommi sekä sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Nostele kahdella lusikalla leivinpaperin päälle tasakokoisia nokareita tai laita koko taikina pursotinpussiin ja pursota sillä tasakokoisia pyöreitä pikkuleipiä.

Paista 175 asteessa noin 8-12 min tai kunnes reunoilta hieman ruskeita.

Resepti jatkuu alla…

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Mitä kaikkea kivaa voi järjestää ulkona Korona rajoitukset huomioiden?

Katso

Äänimaljarentoutusta

Katso

Avotulikokkikurssi

Resepti jatkuu…

Valmista glasyyri sekoittamalla muutamaan tippaan vettä tomusokeria, kunnes saat sopivan paksun pursotettavan massan. Laita massa pursotinpussiin ja leikkaa pussin päähän pieni aukko.

Laita jäähtyneen keksin päälle kahta lusikkaa apuna käyttäen vadelmahilloa pyöreäksi keskustaksi ja pursota sen jälkeen ympärille valkoinen reunus glasyyrilla.

Anna täytteen hieman jähmettyä ennenkuin laitat pikkuleipiä esille, jotta täyte ei tarraudu toisiin kekseihin.

Minulle saa lähettää Villa Apollon maksuttoman reseptikirjeen


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland