Härkäpapuvohvelit
Ainekset:
- 3 dl vettä
- 1 dl Karviaisten tilan karkeaa härkäpapujauhoa
- 1 dl tattarijauhoja
- 2 munankeltuaista
- 2 munanvalkuaista
- 1 tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Lisäksi:
- Savumuikkuja
- Kovaksi vatkattua smetanaa
- Pikkelöityä punasipulia
- Salaattia
Valmistus:
Mittaa kulhoon vesi ja sekoita joukoon jauhot kokoajan vispaten. Lisää suola, öljy sekä munankeltuaiset. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti nostellen taikinan joukkoon.
Kuumenna vohvelirauta ja voitele se sulatetulla voilla. Kaada kauhallinen taikinaa vohveliraudalle ja paista rapean ruskeaksi.
Nauti vohvelit lämpiminä ja rapeina suolaisten ja makeiden täytteiden kera oman mielesi mukaan.
Huom! Härkäpapujauhon koostumus / karkeusaste voi vaihdella eri valmistajan mukaan. Tarkista taikinan paksuus ennen paistoa. Taikinan oikea koostumus on suhteellisen paksua.