EN | SV |

Saariston tyrnisima

Ainekset:

  • 1 dl pakastetyrniä
  • 0,5 dl tyrnimarja täysmehua
  • 2 litraa vettä + 1 litra vettä
  • 3 limen mehu
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • pieni nokare tuorehiivaa

Pullotukseen:

  • 2 tl sokeria/ pullo
  • Tyrnimarjoja
  • Rusinoita

Resepti jatkuu alla…

Valmistus:

Mittaa 2 litraa vettä kattilaan. Lisää tyrnimarjat ja kiehauta. Purista kiehautetut marjat siivilän avulla rikki, niin että mehu jää kattilaan ja kuoret sekä siemenet siivilöityvät kompostiin.

Mittaa kattilaan tyrnimehu. Purista joukkoon limen mehu. Lisää sokerit sekä 1 litra kylmää vettä.

Jäähdytä neste kädenlämpöiseksi  ja murenna päälle pieni nokare hiivaa.

Laita kattilan päälle kansi ja jätä  huoneenlämpöön vuorokaudeksi. 

Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää pullon pohjalle sokeri, marjat ja muutama rusina. 

Sima on valmista nautittavaksi parin päivän päästä, jos annat sen tekeytyä huoneenlämmössä ja viikon kuluttua, jos siirrät jääkaappiin heti pullotuksen jälkeen.

Kuinka voimme palvella?


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland