Säilötyt herkkutatit
Ainekset:
- tuoreita tatteja
- suolaa
- mustapippuria
- tuoreita rosmariinin oksia
- valkosipulin kynsiä
- oliiviöljyä
- ½ dl omenaviinietikkaa
Putsaa tuoreet herkkutatit harjaamalla roskat pois. Poista lakin alta pillistö. Viipaloi tatit pituussuunnassa niin, että kaunis muoto säilyy. Paista kuivalla pinnoitetulla pannulla nopeasti molemmin puolin ja asettele puhtaaseen kuivaan lasipurkkiin. Laita väliin rosmariinia, viipaloitua valkosipulinkynttä sekä ripottele hieman suolaa.
Säytä purkki kerroksittain edellisen ohjeen mukaisesti. Kaada lopuksi ½ dl omenaviinietikkaa ja sen jälkeen purkki täyteen oliiviöljyä niin, että sienet peittyvät. Sulje lasipurkin kansi.
Laita purkit jääkaappiin ja anna marinoitua noin 1 kk ennen käyttöä. Säilytä marinoituja herkkutatteja jääkaapissa.
Valmiit sienet sopivat erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan esim. patongin kera.
Niistä voi valmistaa myös herkullista sienirisottoa ja nauttia pastan kera.