EN | SV |

Speltti-nokkosnäkkäri

Ainekset:

  • 2 dl puolikarkeaa spelttijauhoa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kylmää vettä

Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti kiinteäksi taikinaksi.

Käy poimimassa tuoreen nokkosen ylimpiä pieniä lehtiä. Huuhtele ja kuivaa lehdet.

Tee taikinasta pötkö ja jaa pötkö pieniksi paloiksi. Kasta palaset jauhoon ja leivo pulikalla ohuita näkkileipiä. Huolehdi, että pohjalla riittävästi jauhoja, jottei taikina tartu alustaan. Aseta kaulimisen loppuvaiheessa pyöreän ohuen taikinan päälle nokkosenlehdet ja kauli lehti kiinni taikinaan.

Aseta leipä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa, uunin alalämmöllä noin 8 minuuttia tai kunnes kauniin ruskeita ja rapeita.

Nauti rapeat näkkileivät voin tai yrttivoin kera.

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland