EN | SV |

Tähtipiirakat speltistä

Pohjan ainekset:

  • 2,5 dl spelttijauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl kylmää vettä

Riisipuuro:

  • 1 dl vettä
  • 1 dl puuroriisiä
  • 0,5 dl maitoa / kauramaitoa/mantelimaitoa
  • 0,5 tl suolaa

Valmistus:

Valmista ensin riisipuuro. Keitä vesi kattilassa ja lisää kiehuvaan veteen riisi, sekoita. Kun vesi on imeytynyt riisiin lisää maitoa pienissä määrissä. Sekoita puuroa tasaisin väliajoin, jotten puuro pala pohjaan. Puuron keittämisessä apua antaa puuron keittämiseen tarkoitettu haudekattila, jolloin puuro ei pala pohjaan. Lisää lopuksi suola ja tarkista maku. Jäähdytä puuro.


Resepti jatkuu alla….

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Uniikki kokouspaikka merenrannalla

Katso

Merenrantakokous

Katso

Saunakokous

Resepti jatkuu…

Valmista pohja. Mittaa jauhot kulhoon, lisää suola ja sekoita. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kauli vehnäjauhoja apuna käyttäen ohut pohjataikina. Huolehdi, että myös taikinan pohjalla riittävästi jauhoja, jotta irtoaa alustasta. Ota veitsellä tai taikinahyrrällä tasakokoisia neliöitä ja tee neliöihin kulmista keskiosaan päin viillot.

Täytä piirakka riisipuurolla ja taittele sakarat keskelle niin, että joka toinen sakara painetaan yhteen keskellä. Nipistä taikina keskeltä hyvin, jotta ei aukea paistamisen aikana.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kauniin ruskeita.

Nauti piirakat lämpiminä munavoin kera

 

 

Muita jouluisia reseptejä kotisivujemme reseptipankista

Tutustu

Sienisalaatti

Tutustu

Lämmin rosolli

Lähetä kuukauden resepti minulle sähköpostitse


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland