EN | SV |

Saariston tyrnisilakka

Ainekset:

  • 200 g raakoja silakkafileitä
  • 0,5 rkl suolaa
  • 0,5 dl etikkaa
  • 2,5 dl vettä

Tyrnimarinadi:

  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl tyrnimehua
  • 1 tl suolaa

Keitä liemi suolasta, vedestä ja etikasta ja anna jäähtyä.

Poista silakkafileistä nahka vetämällä nahka ja liha erilleen toisistaan peukalo etusormi otteella.

Lisää silakkasuikaleet jäähdytettyyn liemeen ja anna marinoitua yön yli jääkaapissa.

Kaada liemi pois ja purista varovasti kaloja, jotta saat kaiken nesteen poistettua.


Valmista raaka-tyrnimehusta, valkoviinietikasta, suolasta ja sokerista liemi. Maista suola-happo-sokeri tasapaino. Lisää fileet marinoitumaan 1-2 vuorokaudeksi kylmään. Voit lisätä kokonaisia tyrnimarjoja joukkoon antamaan väriä ja makua.


Tyrnisilakka sopii mainiosti saaristolaiseen buffeepöytään tai kesällä uusien perunoiden kanssa tarjottavaksi.

Tilaa kuukauden resepti suoraan sähköpostilaatikkoosi


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland