Vegaaninen avokadokakku
Pohjan ainekset:
- 200 g gluteenittomia tai tavallisia digestivekeksejä
- 100 g maidotonta margariinia
Täytteen ainekset:
- 3 avokadoa
- 1 luomusitruunan mehu
- kondensoitu kookoskerma (ohje alla)
- 1/4 teelusikallista suolaa
Kondensoitu kookoskerma
- 2 purkkia kookoskermaa (200 ml)
- 1 dl sokeria
Aloita keittämällä kondensoitu kookos. Laita kattilaan kookoskermat sekä sokeri ja sekoita. Laita kattila hellalle pienelle lämmölle ja keitä noin 2 tuntia, kunnes seoksesta muodostunut sakeampi paksun kiisselimäinen tahna.
Murskaa digestive keksit joko tehosekoittimella tai nuijalla hienoksi ja lisää joukkoon pehmennyt rasva. Sekoita seos tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjan keksiseos tasaiseksi tiiviiksi matoksi sekä pohjille että reunoille.
Valmista täyte laittamalla avokadon pehmeä hedelmäliha mikseriin. Sekoita hedelmä mikserissä pieneksi ja lisää joukkoon konsensoitu kookoskerma, sitruunanmehu ja suola. Sekoita massa tasaiseksi täytteeksi.
Kaada massa keksipohjalle ja levitä tasaiseksi.
Laita vuoka jähmettymään pakastimeen noin ½-1 tunniksi.
Irrota hyytynyt kakku vuoasta varovasti ja koristele mielesi mukaan. Säilytä valmista kakkua jääkaapissa. Kakun maut tekeytyvät kylmässä sekä seuraavana päivänä kakku maistuu tasapainoiselta.