EN | SV |

Vegaaninen avokadokakku

Pohjan ainekset:

  • 200 g gluteenittomia tai tavallisia digestivekeksejä
  • 100 g maidotonta margariinia

Täytteen ainekset:

  • 3 avokadoa
  • 1 luomusitruunan mehu
  • kondensoitu kookoskerma (ohje alla)
  • 1/4 teelusikallista suolaa

Kondensoitu kookoskerma

  • 2 purkkia kookoskermaa (200 ml)
  • 1 dl sokeria

Aloita keittämällä kondensoitu kookos. Laita kattilaan kookoskermat sekä sokeri ja sekoita. Laita kattila hellalle pienelle lämmölle ja keitä noin 2 tuntia, kunnes seoksesta muodostunut sakeampi paksun kiisselimäinen tahna.

Murskaa digestive keksit joko tehosekoittimella tai nuijalla hienoksi ja lisää joukkoon pehmennyt rasva. Sekoita seos tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjan keksiseos tasaiseksi tiiviiksi matoksi sekä pohjille että reunoille.

Valmista täyte laittamalla avokadon pehmeä hedelmäliha mikseriin. Sekoita hedelmä mikserissä pieneksi ja lisää joukkoon konsensoitu kookoskerma, sitruunanmehu ja suola. Sekoita massa tasaiseksi täytteeksi.

Kaada massa keksipohjalle ja levitä tasaiseksi.

Laita vuoka jähmettymään pakastimeen noin ½-1 tunniksi.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta varovasti ja koristele mielesi mukaan. Säilytä valmista kakkua jääkaapissa. Kakun maut tekeytyvät kylmässä sekä seuraavana päivänä kakku maistuu tasapainoiselta.

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Suunnitteletko virkistyspäivää?

Tutustu

Melontaa

Tutustu

Masterchef


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland