EN | SV |

Villa Apollon saaristolaislimppu

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 100 g tuorehiivaa ( 2 palaa)
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl siirappia
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl kaljamaltaita
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murusta hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola  ja kaljamaltaat ja sekoita. Lisää ohrajauhot, ruisjauhot, kaurahiutaleet sekä perunahiutaleet.

Lisää vehnäjauhot pikkuhiljaa, hyvin aina välissä sekoittaen. Kun taikina tasainen jätä nousemaan lämpimään paikkaan.

Voitele leipävuoat ja kaada kohonnutta taikinaa leipävuokaan 2/3 . Anna kohota. Paista leipiä 175 asteessa noin 45 min -1 h.

Tästä taikinasta tulee 3-4 isoa limppua.

Tutustu myös muuhun tarjonaamme

Tutustu

Kevätkokous

Tutustu

Paljuttelua


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland