EN | SV |

Ystävänpäivän sydänpuustit

Ainekset:

  • 6 dl kädenlämpöistä vettä
  • 50 g eli 1 pala hiivaa
  • 200 g hienoksi raastettua punajuurta
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • n. 16 dl vehnäjauhoja

Väliin ja päälle:

  • tuorejuustoa
  • lehtikaalia
  • auringonkukan siemeniä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murusta joukkoon hiiva. Kuori ja raasta punajuuri hienolla terällä ja lisää seokseen. Lisää siirappi ja suola. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja vehnäjauhoja pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen.

Alusta taikina napakaksi. Vehnäjauhoja on riittävästi kun taikina alkaa irrota kulhon reunoista.

Laita taikina kohoamaan liinan alle noin 30-45 minuutiksi.


Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa taikina kahteen osaan.

Kauli puolikas taikina suorakaiteen muotoon ja voitele vuohenjuuston makuisella tuorejuustolla tai pehmeällä Aura-juustolla makusi mukaan. Pese lehtikaali ja revi lehdistä pieniä paloja taikinan päälle ja ripottele niitä tasaisesti.

Kääri taikina rullalle ja paina rulla lituskaiseksi. Leikkaa taikinasta noin 3 cm kokoisia paloja. Leikkaa näistä jokainen pala 3/4 palasta halki. Käännä toinen irtonainen osa oikealle ja toinen vasemmalle, niin että palasta muodostuu sydän.

Aseta sydämet uunipellille ja kohota. Lisää juuri ennen paistamista sydänpuustien päälle siemenet.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat hieman ruskeita pohjasta.

 


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland