EN | SV |

Villa Apollon tilausravintola Paraisilla, lähellä Turkua

Ravintolassa valmistetaan herkulliset kokoustarjoilut sekä maukkaat hää- ja juhlatarjoilut

Villa Apollon keittiössä intohimona on hyvä ja maistuva ruoka. Keittiöfilosofiamme perustuu puhtaisiin paikallisiin raaka-aineisiin, jotka valitaan sesongin mukaan. Vuodenaikojen mukaan suunnitellaan menuita niin juhliin kuin kokouspäiviinkin.

Puhtaat raaka-aineet

Käyttäessämme puhtaita, tuoreita ja korkealaatuisia raaka-aineita haluamme myös tuoda raaka-aineiden ominaismakuja esille. Siksi myös meille on tärkeää, että kaikki tarjottavat ruoat tehdään  itse alusta loppuun tilausravintolassamme. Leipä kuuluu tärkeänä osana suomalaiseen ruokapöytään ja siksi myös haluamme tarjota tilausravintolassamme omassa keittiössä leivottua leipää.

Metsän antimia

Sijaintimme saariston sydämessä takaa hyvät raaka-aineet niin metsästä kuin mereltäkin. Kesästä syksyyn keräämme talteen niin marjat kuin sienetkin. Omasta puutarhastamme saamme myös saariston omaa vitamiinipommia tyrnimarjaa. Saariston kalaherkut valmistuvat niin savustaen, loimuttaen, paistaen sekä tietenkin keittäen esimerkiksi maukkaaksi kalakeitoksi. Luonnonlaitumilla vapaana laiduntavasta saaristolampaasta valmistuu maukas, 4-5 tuntia haudutettu lammaspata. Metsässä vapaana juoksennelleen riistan villi luonnon maku tuo moneen ruokaan oman särmänsä.  

Keittiössä häärää innokas kokki

Villa Apollon keittiömestari Piia Helenius on utelias ja innovatiivinen kokki. Oman perhetaustansa johdosta hän on saanut jo pienestä pitäen oppia sekä savolaisen että karjalaisen ruokakulttuurin saloihin. Työssään Piia kehittelee uusia reseptejä sekä vaalii myös vanhoja perinnereseptejä. Tutustu reseptikätköihimme täältä

Makuja maailmalta

Piia Helenius on myös innokas reissaaja ja hän hakee matkoiltaan mielellään uusi vaikutteita myös omaan keittiöön. Välivuosi Italiassa jätti lähtemättömän vaikutuksen ja siksi välimeren maut ja maustaminen ovat osana monipuolisia menuita.

Erikoisruokavaliot

Villa Apollon innovatiivisessä keittiössä myös erikoisruokavaliot huomioidaan pieteetillä. Piia Helenius on innokas kasvisruokien ystävä ja kokkaa mielellään maistuvat kasvisruoat niin kokous- kuin juhlavieraillekin.

Ruoka ja Juoma

Tilausravintolassamme on A-oikeudet ja valitsemme sopivat viinit ja muut jalot juhlajuomat valmiiksi kullekin menulle.


Saaristolaisreseptejä Turunmaan saaristosta

Sivuiltamme löytyy myös reseptejä Villa Apollon keittiön loihtimista herkuista. Asiakkaamme usein kyselevät saamiensa herkkujen perään ja pyytävät niistä reseptiä. Olemme vastanneet pyyntöihin ja jaamme mielellämme reseptit myös kotikeittiöihinne. Tilaamalla reseptikirjeen sähköpostiosoitteesi liitetään Villa Apollon markkinointirekisteriin. Lue lisää tästä.

Haluan myös saada kuukauden reseptikirjeen Villa Apollosta

PERUUTUSEHDOT:

Varauksen peruutus 5 – 70 henkilön ryhmät sekä yksityistilaisuudet

Varauksen peruutuksesta tulee ilmoittaa ravintolalle viimeistään 30 vrk ennen tilaisuuden alkua, jotta peruutuksesta ei aiheutuisi tilaajalle kustannuksia.

Mikäli peruutus tapahtuu 20-8 vrk ennen tilaisuutta, tilaajalta veloitetaan peruutusmaksuna 50 % tilauksen arvosta viimeksi ilmoitetun henkilömäärän mukaisesti.

Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 vrk ennen tilaisuutta, tilaajalta veloitetaan 100 % tilauksen arvosta viimeksi ilmoitetun henkilömäärän mukaisesti.

Korona aikana

Mikäli viranomainen kieltää tapahtumien järjestämisen kokonaan tai tietylle henkilömäärälle, (mikä koskee asiakkaan tilaisuutta),  ei asiakkaalle aiheudu peruutuksesta kuluja.

 

Olemme mukana myös näissä


Kestävä kehitys

Villa Apollossa ekologisuus kulkee käsi kädessä yrityksen toiminnan kanssa

Villa Apollossa ekologisuus (ja kestävä kehitys) on avainasia kaikessa toiminnassa. Kestävän kehityksen ratkaisut meillä toteutuu seuraavasti:

VESI

 • Oma porakaivo 45 m peruskalliossa
 • Harmaan vedet käsitellään imeytyskentässä ja mustat vedet menevät umpitankkiin

ENERGIA

 • Villa Apollon lämmitysjärjestelmä toimii maalämmöllä ja lähimetsän polttopuulla
 • Rantahuvilan suihkuvedet lämpiävät maalämmöllä ja lähimetsän polttopuulla
 • Villa Apollossa käytetään tulisijoja, joissa samanaikaisesti valmistuvat leivät ja ruuat.

JÄTTEIDEN LAJITTELU

 • Biojätteet kompostoidaan
 • Metalli, lasi, muovi, pahvit ja paperit kierrätetään
 • Villa Apollon keittiössä ei käytetä rasvakeittimiä eikä kertapakattuja valmisteita

LÄHIYMPÄRISTÖ

 • Villa Apollo panostaa toiminnassaan ympäristöystävällisiin, luonnon kanssa sopusoinnussa toimiviin aktiviteetteihin. Esimerkkejä: Melonta, kalliojooga, vanhan–ajan tiimikisailut ym.

KESTÄVÄ KULUTUS

 • Villa Apollon päärakennus vuodelta 1896 on entisöity perinteisin menetelmin ja materiaalein.
 • Rantahuvilan ja Villa Aallottaren materiaalit ovat kierrätettyjä, ympäristöystävällisiä ja hengittäviä.
 • Tilat on sisustettu antiikilla.
 • Villa Apollon keittiö suosii paikallisia kasviksia, kalaa ja lammasta ja riistaa raaka-ainehankinnoissa. Kesäisin keittiön käyttöön poimitaan yrtit, marjat ja sienet omilta mailta.
 • Käytämme Enjo ekologisia siivousvälineitä ilman turhia kemikaaleja.

Green Start on matkailualan yrityksille suunnattu vastuullisen matkailun kehittämistyökalu. Villa Apollolla on käytössä Green Start -sertifikaatti eli olemme laatineet käytännönläheisen toimintasuunnitelman ympäristöasioiden ja vastuullisuuden edistämiseksi. Green Startin on luonut Metsähallitus ja Haaga-Perho yhdessä matkailuyritysten kanssa. Vastuullisuus toiminnassamme perustuu jo lähtökohtaisesti arvoihimme, joita ovat mm. perinteiden, historian, paikallisen kulttuurin ja luonnon kunnioittaminen sekä hyvä ja reilu yhteistyö muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa. Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland