Tosi hyvä konjakkipikkuleipä
Taikina
- 200g voita
- 1dl sokeria
- loraus konjakkia
- 4½dl jauhoja
Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää loraus konjakkia ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää jauhot ja sekoita kunnes taikina muovautuu tasaiseksi palloksi. Anna taikinan levätä muutama minuutti ennen leipomista.
- Ripottele leivintasolle vehnäjauhoja.
- Ota 1/3 osa taikinasta ja kauli tasaiseksi levyksi (paksuus n. 3 mm).
- Ota muotilla kuvioita ja irrota kuviot lastaa apuna käyttäen.
- Laita pikkuleivät pellille, jossa leivinpaperi.
- Paista konjakkipikkuleipiä 175 asteessa noin 8 min. tai kunnes hennon ruskeita.
Vaihtelua saat erilaisilla muoteilla. Tässä kuvassa olen käyttänyt lumihiutale muottia.