FI | SV |

Lohicoulibiac

Taikina:

125 g voita

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ purkkia kermaviiliä

Täyte:

1 dl riisiä

vettä

350 g lohta

3 kananmunaa

½ tl suolaa

mustapippuria

tilliä

Voiteluun:

1 kananmuna

Valmista ensin taikina. Nypi pehmeän voin sekaan jauhot. Kun taikina murumaista lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.

Keitä tällä välin kananmunat koviksi, jäähdytä ja viipaloi.

Keitä 1 dl riisiä pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.

Viipaloin lohi noin sentin viipaleiksi.

Ota jähmettynyt taikina ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Huomioi, että taikina ei saa tarttua leivinpaperiin, sillä taikina tullaan kohta taittamaan sivuilta täytteen päälle.

Laita suorakaiteen keskelle ensin jäähtynyt riisi tasaiseksi matoksi. Lado päälle lohi ja ripottele sen päälle suolaa ja pippuria.

Asettele lohen päälle viipaloidut kananmunat ja ripottele päälle lopuksi tilli.

Taita sivuilta loppu 1/3 osaa taikinalevystä täytteen päälle ja toiselta puolelta samoin. Taikina tulee hieman päällekäin päälipuolelta. Painele hellästi taikina kiinni toisiinsa ja sulje myös päät painelemalla.

Voitele lopuksi taikina kananmunalla ja halutessasi voit ripotella päälle myös yrttejä.

 

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland