Lämmin uunirosolli
Ainekset:
- 2 keskikokoista lanttua
- 5 keskikokoista perunaa
- 3 keskikokoista punajuurta
- 5 porkkanaa
Marinadi:
- 1 dl rypsiölyä
- 0,5 dl omenaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
Päälle:
- 50 g vuohenjuustoa
- 1 dl smetanaa
Valmistus:
Kuori juurekset ja pilko yksi sortti kerrallaan tasakokoisiksi nopiksi ( noin 1cm x 1cm) Kannattaa aloittaa vaaleista juureksista ja pilkkoa punajuuri viimeisenä tämän värjäytyvyyden vuoksi. Aseta pilkotut juurekset väriraitoina uunivuokaan Mittaa ja sekoita marinadin ainekset ja kaada juuresten päälle tasaisesti. Laita vuoka uuniin ja paista 175 asteessa noin tunti tai kunnes juurekset sopivan kypsiä. Huomioi, että punajuuret kypsyvät aina pisimpään.
Resepti jatkuu alla…