EN | FI |

Klangskålsavslappning för grupper

Avslappning med hjälp av klangskålar

Avslappning med hjälp av klangskålar grundar sig på de vibrationer som skålarna skapar. Ca 70% av människan är vatten och på samma sätt som en sten som skapar ringar på den vattenyta den stöter mot får klangskålarnas ljudvågor vattnet i vår kropp att vibrera. Vibrationerna skapar en djup avslappning i kroppen och kan lösa upp tex. stagnerade känslor.

Klangskålarnas och vindspelens ljuva toner för oss till ett avslappnat tillstånd. Skålarnas toner och ljudvågor gör det lättare för både kroppen och sinnet att slappna av – att släppa tankeflödet och spänningar. Detta betyder att det är lätt att uppnå ett meditativt tillstånd under klangskålsavslappningen. Låga ljud som fyller rummet känns jordande i hela kroppen. Ljudvågornas vibrationer känns på olika sätt i kroppen och vissa ljud känns extra behagliga. Helheten bildar en harmonisk tillvaro. Vissa människor upplever ljudvågorna som en speciell känsla i fötterna och för andra kan händerna och huvudet sjunka extra tunga och avslappnade mot underlaget.

Klangskålsavslappning kan lindra bl.a. stress, sömnlöshet, ångest och kroppens spänningar. Om det finns smärtpunkter i kroppen verkar ljudvågorna mjukt kring den spända muskeln och på så sätt ökar blodcirkulationen på smärtområdet.

I en klangskålsavslappning ökar skålarnas ljudvågor utsöndringen av bla. må bra-hormonet oxytocin och på så sätt kan nervsystemet och musklerna slappna av bättre. Avslappningen har positiv inverkan på blodcirkulationen och det centrala nervsystemet. I ett djupt avslappnat tillstånd stabiliseras pulsen, andningen och blodtrycket och kroppens stressnivå sjunker. Detta bidrar till en skön känsla i hela kroppen. En avslappnad kropp har stark naturlig självläkning och återhämtning.

Klangskålarnas toner skapar en alldeles speciell stämning och hjälper både kroppen och sinnet att slappna av. Skålarnas ljudvågor har en helhetsmässig verkan på kroppen, tex kan hjärnan lugna sig till sk. theta-vågor, tillståndet mellan vakenhet och sömn. Många upplever klangskålsavslappningen som återhämtande, helande och framför allt mycket avslappnande. I Villa Apollos klangskålsavslappning sitter vi bekvämt i vilostolar. På sommaren kan vi vara ute vid havet, övriga årstider inomhus med levande ljus och havsutsikt.


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland