EN | FI |

Villa Apollos beställningsrestaurang finns nära Åbo och en del av skärgården

I vår beställningsrestaurang tillreder vi oförglömliga middagar, smakliga tilltugg och välsmakande mat till konferenser, bröllop och andra fester.

Vår passion är god och välsmakande mat. Vår matfilosofi är att använda rena, lokala produkter enligt säsong. Vi planerar vår fest- och konferensmeny enligt årstidens råvaror.

Rena råvaror

Vi använder färska råvaror med hög kvalitet, på så sätt framhävs råvarornas karakteristiska smak. Det är viktigt för oss att själva tillreda maten till vår beställningsrestaurang, från början till slut. Bröd är en viktig del av det finländska köket, därför serverar vi endast bröd som vi själva bakat.

Vilt från skog och hav

Vi befinner oss mitt i skärgården, vilket ger oss en fördel då det kommer till fångst från jakt och fiske. Från våren till hösten plockar vi bär och svampar och från vår egen trädgård får vi vitaminrika havtorn. Vi tillreder våra fiskdelikatesser genom att röka, steka eller använda öppen eld. Fisken kan också kokas och tillredas till en välsmakande fisksoppa. Vi använder lamm- och fårkött från frigående får som betat på naturliga marker. En utsökt lammgryta blir det av 4-5 timmars långkok. Vilt från skogen ger en väldigt naturlig smak och en bra nyans till många maträtter.

Den entusiastiska kocken

Villa Apollos köksmästare Piia Helenius är en nyfiken och innovativ kock. Genom sin bakgrund har hon redan från ung ålder lärt sig hemligheter i mattraditionen från Karelen såväl som den från Savolax. I sitt jobb utvecklar Piia nya recept samt värnar om de gamla traditionella recepten.

Smaker från världen

Piia Helenius är också en van resenär och tar gärna intryck från andra matkulturer med sig hem. Mellanåret i Italien har sina spår i Piias matlagning. Vissa av de mångsidiga rätterna på menyn har en prägel av medelhavssmaker och kryddor.

Specialdieter

I Villa Apollos innovativa kök tar vi hänsyn till er begäran om specialdieter. Piia Helenius har ett tycke för vegetarisk mat och tillreder gärna smakliga vegetariska rätter till sina konferens- och festgäster.

Mat och dryck

Vår beställningsrestaurang har utskänkningstillstånd och vi väljer färdigt passande vin och alkoholdrycker till vår meny.


Skärgårdsrecept från den Åboländska skärgården

På vår sida (på finska) hittar ni också recept med Villa Apollos läckerheter. Våra kunder frågar ofta efter recept till de maträtter de fått här. Vi har svarat på förfrågan och delar gärna med oss av våra recept. På så sätt kan ni ta den goda maten med er hem.

Jag vill gärna få månadens recept från Villa Apollos kök

Vi är också aktivt med iWebdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland