EN | SV |

Tosi hyvä konjakkipikkuleipä

Taikina

  • 200g voita
  • 1dl sokeria
  • loraus konjakkia
  • 4½dl jauhoja

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää loraus konjakkia ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.  Lisää jauhot ja sekoita kunnes taikina muovautuu tasaiseksi palloksi. Anna taikinan levätä muutama minuutti ennen leipomista.


  • Ripottele leivintasolle vehnäjauhoja.
  • Ota 1/3 osa taikinasta ja kauli tasaiseksi levyksi (paksuus n. 3 mm).
  • Ota muotilla kuvioita ja irrota kuviot lastaa apuna käyttäen.
  • Laita pikkuleivät pellille, jossa leivinpaperi.
  • Paista konjakkipikkuleipiä 175 asteessa noin 8 min. tai kunnes hennon ruskeita.

Vaihtelua saat erilaisilla muoteilla. Tässä kuvassa olen käyttänyt lumihiutale muottia.

 


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland