Perinteinen munavoi
Ainekset:
- kananmunia
- voita
- suolaa
Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön.
Keitä vettä kattilassa ja lisää kiehuvaan veteen lusikan avulla kananmunat. Keitä kananmunat kypsiksi noin 8-10 min. Kaada vesi pois ja anna levähtää hetken kuivana. Kaada kattilaan kylmää vettä kunnes munat peittyvät. Uusi käsittely kunnes kananmunat tuntuu viileiltä käteen.
Kuori kananmunat ja murskaa haarukalla pieneksi murskaksi. Lisää huoneenlämpöistä voita pienissä paloissa joukkoon ja jatka haarukalla survomista. Lisää voita kunnes saat sopivan tahnan. Lisää ripaus suolaa ja tarkista maku.
Kananmunien tulee olla kunnolla jäähdytettyjä ja keltuaisen vaalea, jotta saadaan aikaiseksi perinteinen munavoi.
Munavoi sopii nautittavaksi erilaisten karjalaisten piirakoiden kanssa.