EN | SV |

Maukas uuniomenahillo

Ainekset:

4 l pilkottuja omenoita

1 kg sokeria

5 dl vettä

Pese omenat ja pilko noin 1 cm kokoisiksi paloiksi. Voit myös kuoria omenat ennen pilkkomista, mikäli haluat soseesta samettisen.

Kaada pilkotut omenat kattilaan ja lisää sokeri ja vesi. Keitä seosta noin 15 minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kaada omenahillo uunivuokaan ja hauduta uunissa kunnes seos poreilee.

Säilytä valmis sose jääkaapissa tai säilö lasipurkkeihin

Hilloa säilöttäessä noudata näitä ohjeita:

Pese lasipurkit huolellisesti astianpesuaineella.

Upota purkit ja korkit säilöntää edeltävänä päivänä kylmään veteen. Anna niiden liota yön yli. Liotuksen aikana astioiden pinnassa olevat itiöt heräävät, jolloin ne voidaan tuhota. Jos tätä ei tehdä, astioiden pinnassa on kuumennuksen jälkeenkin säilykkeitä pilaavia itiöitä.

Kääri lasipurkkien ympärille sanomalehtiä niin, että suuaukko jää vapaaksi. Pinoa ne 100–125 °C uuniin ja anna niiden kuumentua vähintään 15 min.

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Lähetä kuukauden resepti minulle sähköpostitse


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland