EN | SV |

Savustettu mäti

Ainekset:

  • Mätipusseja
  • Suolaa

Mätitahnaan:

  • Savustettua mätiä
  • Smetanaa / ranskankermaa / paksua jogurttia
  • Punasipulia
  • Mustapippuria

Lisäksi:

  • Blinejä
  • Pikkelöityä punasipulia

Aseta kokonaiset mätipussit kannelliseen rasiaan. Ripottele päälle suolaa 4 g / 100 g mätiä.

Anna suolautua jääkaapissa (alle +3 asteessa) vuorokausi.

Ota suolautuneet mätipussit rasiasta ja kuivaa pois ylimääräinen neste.

Laita savustuspöntön pohjalle leppäpurua, katajanoksa sekä pari palaa sokeria.

Aseta kuivatut mätipussit ritilälle ja savusta pusseja noin 20 minuuttia tai kunnes väri muuttuu rusehtavaksi.

Resepti jatkuu alla…

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Villa Apollossa yksityistilaisuudet koronaturvallisesti vain sinun ryhmällesi

Tutustu

Upea täyden palvelun juhlapaikka

Tutustu

Rentoutumista oman porukan kesken

Resepti jatkuu…

Leikkaa mätipussi sivulta auki veitsellä ja tyhjennä mäti kulhoon. Jäähdytä mäti ja lisää joukkoon smetana tai halutessasi kevyempää hapanmaito valmistetta.

Vinkki: mikäli vatkaat smetanan kovaksi vaahdoksi saat myös mätitahnasta kovempaa.

Kuori ja pilko punasipuli hyvin hienoksi silpuksi. Lisää mäti-smetanan joukkoon. Mausta ripauksella mustapippuria.


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland