Savustettu mäti
Ainekset:
- Mätipusseja
- Suolaa
Mätitahnaan:
- Savustettua mätiä
- Smetanaa / ranskankermaa / paksua jogurttia
- Punasipulia
- Mustapippuria
Lisäksi:
- Blinejä
- Pikkelöityä punasipulia
Aseta kokonaiset mätipussit kannelliseen rasiaan. Ripottele päälle suolaa 4 g / 100 g mätiä.
Anna suolautua jääkaapissa (alle +3 asteessa) vuorokausi.
Ota suolautuneet mätipussit rasiasta ja kuivaa pois ylimääräinen neste.
Laita savustuspöntön pohjalle leppäpurua, katajanoksa sekä pari palaa sokeria.
Aseta kuivatut mätipussit ritilälle ja savusta pusseja noin 20 minuuttia tai kunnes väri muuttuu rusehtavaksi.
Resepti jatkuu alla…