Suomalaiset cocktailpalat eli sapakset
Ainekset:
Saaristolaislimppua
Palttoonnappeja
Gluteenitonta leipää
Täyte 1.
Savustettua lihaa
Tuorejuustoa
Smetanaa
Piparjuuritahnaa
Täyte 2.
Järkisärkeä
Smetanaa
Tuoretta tilliä
Täyte 3.
Aurajuustoa
Smetanaa
Näin valmistat täytteet:
Täyte 1. Pilko savustettu liha pieneksi. Lisää joukkoon tuorejuustoa ja notkista hieman smetanalla. Lisää piparjuuritahnaa antamaan makua. Piparjuuritahna on voimakkaan makuista ja siksi kannattaa aloittaa laittamalla pieni määrä kuten 1 teelusikallinen. Itse käytin lihana peuraa, jonka maku on riistaisen tuhti.
Täyte 2. Ota purkista järkisärkeä ja valuta kuivaksi öljystä. ( Säästä öljy, jotta voit käyttää muussa ruoanlaitossa ja saat maistuvan liemen). Sekoita särki tahnaksi ja lisää siihen hieman smetanaa. Huolehdi ettei tahnasta tule liian löysää, jotta pysyy leivän päällä. Lisää lopuksi tillisilppua.
Täyte 3. Murenna aurajuusto ja lisää joukkoon smetanaa, jotta saat tahnan.
Ota saaristolaislimpusta tai muusta leivästä haluaman muotoisia paloja tai käytä valmiita nappeja esim. palttoonnappeja.
Laita täytettä leivän päälle. Voit koristella leivät yrteillä, tomaatilla, retiisillä yms.
Tarjoa cocktailpalat kuohuvan kera
Vinkki: Käyttämällä laktoositonta tuorejuustoa ja smetanaa tarjoilut käyvät myös laktoosi intolerantikoille.