EN | SV |

Suomalaiset cocktailpalat eli sapakset

Ainekset:

Saaristolaislimppua

Palttoonnappeja

Gluteenitonta leipää

Täyte 1.

Savustettua lihaa

Tuorejuustoa

Smetanaa

Piparjuuritahnaa

Täyte 2.

Järkisärkeä

Smetanaa

Tuoretta tilliä

Täyte 3.

Aurajuustoa

Smetanaa

Näin valmistat täytteet:

Täyte 1. Pilko savustettu liha pieneksi. Lisää joukkoon tuorejuustoa ja notkista hieman smetanalla. Lisää piparjuuritahnaa antamaan makua. Piparjuuritahna on voimakkaan makuista ja siksi kannattaa aloittaa laittamalla pieni määrä kuten 1 teelusikallinen. Itse käytin lihana peuraa, jonka maku on riistaisen tuhti.

Täyte 2. Ota purkista järkisärkeä ja valuta kuivaksi öljystä. ( Säästä öljy, jotta voit käyttää muussa ruoanlaitossa ja saat maistuvan liemen). Sekoita särki tahnaksi ja lisää siihen hieman smetanaa. Huolehdi ettei tahnasta tule liian löysää, jotta pysyy leivän päällä. Lisää lopuksi tillisilppua.

Täyte 3. Murenna aurajuusto ja lisää joukkoon smetanaa, jotta saat tahnan.


Ota saaristolaislimpusta tai muusta leivästä haluaman muotoisia paloja tai käytä valmiita nappeja esim. palttoonnappeja.

Laita täytettä leivän päälle. Voit koristella leivät yrteillä, tomaatilla, retiisillä yms.

Tarjoa cocktailpalat kuohuvan kera

Vinkki: Käyttämällä laktoositonta tuorejuustoa ja smetanaa tarjoilut käyvät myös laktoosi intolerantikoille.

 

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Tutustu myös muuhun tarjontaamme

Tutustu

Tasting

Tutustu

Savusauna


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland