EN | SV |

Tatti Flammkuchen-Liekkipizza

Pohjan ainekset:

  • 3,5-4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä

Täyte:

  • Tatteja tai muita luonnonsieniä tai vaihtoehtoisesti esim. tuoreita herkkusieniä kaupasta
  • Sipulia
  • Suolaa
  • Voita
  • Mustapippuria
  • Smetanaa
  • Koristeeksi ketunleipää

Valmista ensin täyte. Siivoa sienet ja viipaloi tatit. Paista kuivalla teflonpannulla molemmin puolin pienissä erissä ja siirrä odottamaan kulhoon. Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kun kaikki tatit ovat saaneet kauniin ruskean värin, lisää kaikki paistetut tatit takaisin pannulle. Lisää nokare voita ja hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli kuullottunut. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Anna seoksen jäähtyä.

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen alalämmölle ja jätä uuniin paistopelti.


Resepti jatkuu alla…

 

Myös näitä herkkuja pääset maistamaan vierailessasi Villa Apollossa. 

Varaa päiväsi tästä Ota Yhteyttä Villa Apollon väkeen

Resepti jatkuu

Valmista pohja. Mittaa vehnäjauho ja suola leivontakulhoon ja sekoita. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina 5-6 tasakokoiseen osaan. Laita taikinapallo leivinpaperin päälle ja muotoile jauhoja apuna käyttäen ohueksi tasiseksi pohjaksi. Taikinasta tulee kaksi tai kolme pellillistä riippuen siitä miten ohueksi taikina painellaan.

Voitele pohjan päälle smetanaa. Mitä paksumman kerroksen laitat, sitä mehevämpi pizza tulee olemaan ja mitä ohemmalti smetanaa levität sitä rapeampi, kuivempi ja terveellisempi pizzasta tulee.

Lisää smetana  päälle paistettu sieni-sipuli sekoitus.

Ota varovasti suojia apuna käyttäen kuuma pelti uunista ja vedä leivinpaperi pellin päälle. Paista yksi pelti kerrallaan kunnes pizza on saanut väriä. Noin 8-10 min.

Koristele pizza ketunleivillä tai yrteillä/versoilla/rucolalla halusi mukaan.

Vinkki:

Halutessasi voit maustaa smetanan ripauksella sitruunan mehua tai vaihtoehtoisesti lisätä siihen hienoksi pilkottua valkosipulinkynttä.

Pizza onnistuu myös gluteenittomana korvaamalla jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

 

Tule nauttimaan pikkujouluista meille -tilat varattuna ainoastaan teille

Katso

Ohjelmana maistelu

Katso

Piirakkakurssille


Webdesign, Social media & Marketing
Codeberry Finland